Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 11 апреля 2024, вопрос №105328

Дозвіл на виїзд за кордон батькові 2-х дітей (померла дружина).

Дружина померла. У військовозобов'язаного чоловіка залишилось двоє неповнолітніх дітей. Які його дії для отримання дозволу для виїзду за кордон?

Ответы юристов (8)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Любов!

    Підставу для виїзду бачу, оскільки чоловік самостійно виховує двох неповнолітніх дітей.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Любов Клиент месяц назад

      Доброго дня, чи потрібно звертатись в ТЦК для отримання довідки (дозволу) для виїзду?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Правилами перетину кордону відповідна довідка не вимагаєтся. Проте, вже довший час прикордонники витребують при перетині кордону пред'явлення військово-облікового документу та довідки з ТЦК про оформленну відстрочку. Це відбувається не завжди, тобто є й такі, хто спокійно виїжджають, але такі дії мають місце. Тепер, після прийняття 10449, прикордонникам буде надано вже законні повноваження перевіряти військово-облікові документи.

        • Любов Клиент месяц назад

          Виходить краще звернутися в ТЦК, уточнити облікові дані (дружина померла кілька днів тому) та отримати довідку про відстрочку, правильно?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Як на мій погляд, то чоловіку нічого не загрожуєв ТЦК, оскільки він самостійно виховує двох неповнолітніх дітей. У нього є 100% право на відстрочку.

    Мамай Ірина Євгеніївна

    ВІтаю,

    У чоловіка є право на відстрочку від мобілізації як особа, яка самостійно виховує дітей. Доказом є свідоцтво про смерть матері дітей та свідоцтва про народження дітей. Для виїзду за кордон поки що не треба військово-обліковий документ з відміткою про відстрочку і зазвичай, коли право на таку відстрочку безспірне, то пропускають на кордоні. Однак всяке може бути. Тому вирішувати вам чи спершу відвідувати ТЦК, тому що там обов'язково відправлять на ВЛК та можуть заяву про оформлення відстрочки розглядати місяць.

    • Любов Клиент месяц назад

      У нього є військовий квиток, зазначено, що придатний до військової служби, ВОС не застарілий. Його все одно повинні направити на ВЛК?

      • Мамай Ірина Євгеніївна

        Якщо ВЛК більше 5 років, то так


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України