Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 01 мая 2020, вопрос №18403

Я війсьвослужбовець контрактної служби хочу перевестись в військову частину

Я війсьвослужбовець контрактної служби хочу перевестись в військову частину що ближче додому! У мене мама хворіє раком 3 ступеня! Письмова згода на руках, уже носив 3 раза!

Ответы юристов (2)

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 4 года назад

    Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

    "ПОЛОЖЕННЯ про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України"

    (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1153/2008/):

    "Переміщення військовослужбовців...

    113. Переміщення військовослужбовця за станом здоров'я або за станом здоров'я членів його сім'ї здійснюється за рапортом військовослужбовця та за наявності відповідного медичного висновку.

    Для переміщення в іншу місцевість військовослужбовець до рапорту додає відповідні документи, які підтверджують необхідність зміни місця проживання:...

    непрацездатних батьків військовослужбовця ...

    Переміщення на нове місце військової служби військовослужбовця, який проходить військову службу за контрактом, викликане потребою догляду за непрацездатними чи хворими батьками, дружиною (чоловіком) чи особами, які виховували його з дитинства замість батьків і були визнані опікунами та мешкають окремо від сім'ї військовослужбовця, здійснюється командирами з'єднань, рівнозначними їм і вище посадовими особами на підставі рапорту військовослужбовця та відповідних документів, які підтверджують потребу в постійному сторонньому догляді (допомозі, нагляді) за ними.".

    Подайте рапорт по команді про бажане переміщення, до якого прикладіть документ про хворобу матері та потребу догляді, опікуванні нею.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте!

    По Вашему вопросу:

    "Я війсьвослужбовець контрактної служби хочу перевестись в військову частину що ближче додому! У мене мама хворіє раком 3 ступеня! Письмова згода на руках, уже носив 3 раза!"?

    - Нужно подавать рапорт на имя командования воинской части о переводе, с приложением отношения и всеми копиями документов, которые подтверждают факт болезни матери раком 3 ст.

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України