Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 28 травня 2022, питання №65443

Как решить вопрос с хозяйкой квартиры?

Добрий день. Вийшла така ситуація-зняли квартиру, склали договір і прописали все, що будо в квартирі на момент нашого заїзду. Квартира була майже не мебельована, докупили 2 дивани, бу пралку і холодильник, які потребують ремонту. Один з диванів зламався і його викинули. Плагуємо зїхати, хазяйка вимагає поставити диван замість зламаного, і має претензії щодо зламаної техніки. Шо з цим робити?

Відповіді юристів (2)

    Десятник  Володимир  Олексійович
    Десятник Володимир Олексійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 50 років досвіду

    Рекомендуйте їй звернуьися до суду й довести, що це її власність, розмір заподіяної шкоди, а також протиправність ваших дій, причинний звязок між правопорушенням та шкодою.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Висувати претензії щодо зламаної техніки, яку докупили орендарі, наймодавець не має права. Можливо, наймачі на думку орендодавця замало заплатили і тому вона просить подарувати їй диван. Ви можете переговорити стосовно цього питання з наймодавцем і домовитись про розрахунок. Вимагати оплати понад ту, що передбачена в договорі орендодавець не вправі, якщо обставини істотно не змінились.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правничих послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу, зокрема, надати Вам вичерпну детальну юридичну консультацію з цього питання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України