Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 08 вересня 2022, питання №72689

Чи має право школа відмовити нам в онлайн навчанні ?

Що робити якщо ми заповнили заяву в школі на онлайн, а тепер нам не скидають завдань та примушують ходити до школи?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Юлія!

    Керівники шкіл будуть зобов’язані забезпечити доступ до освітнього процесу в режимі онлайн, у разі якщо батьки побоюватимуться вести дитину до школи.

    Про це сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у ефірі програми «Сніданок з 1+1», коментуючи можливі форми навчання у школах.

    За словами міністра, навіть у разі наявності в школі обладнаного сховища, батьки можуть відмовитися від очного навчання дитини та продовжити освітній процес дистанційно.

    Таке рішення батьки можуть приймати не колективно, а особисто, жодна дитина не буде відрахована та відсторонена від навчання.

    «Не треба ніяких зборів. Для кожних батьків дитина є найціннішим скарбом. Якщо батьки побоюються вести дитину до школи – треба повідомити про це керівництво, яке зобов’язане забезпечити доступ до освітнього процесу в режимі онлайн. Після трагедії у Вінниці бажаючих перевести на онлайн-навчання дітей стало більше. Наразі немає сенсу збирати петиції, це можна вирішити в кожній конкретній школі та громаді», – зауважив Шкарлет.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Юлія!

    Вам не мають права відмовити у задоволенні заяви про дистнаційне здобуття освіти дитиною.

    Якщо таке відбувається, треба скаржитись.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України