Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 10 сентября 2022, вопрос №72751

Возможно ли сейчас выписать человека который проживает за границей по доверенности через суд?

В частном доме город Днепр прописано три человека: старенькая бабушка её сын и их не родной внук внук в 2013 году уехал в Россию и остался там жить получил там гражданство российское а здесь не выписался и из Украинского гражданства не выходил.он прислал доверенность.Можно ли в венное время выписать человека по доверенности через суд?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Даниле!

    Зняти з реєстрації можна в двох випадках: добровільно за особистою заявою особи або примусово (без його згоди) через суд.

    Згідно ст. 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання» кожен громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов'язані зареєструвати своє місце проживання.

    З моменту прийняття Постанови Кабінету Міністрів України №207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічний реєстр» в Україні діють нові правила прописки і виписки.

    Наявність в квартирі прописаного, але фактично не проживаючої людини, безумовно, порушує права реальних мешканців - вони несуть підвищені витрати на комунальні послуги, не можуть скористатися своїм правом на приватизацію квартири або в повній мірі розпорядитися своєю квартирою у власності.

    Бувають випадки (як у Вас, наприклад!), коли людина не живе в квартирі, виїхала на ПМЖ в інший регіон (або країну), на квартиру не претендує, однак приїхати і виписатися з квартири у нього немає можливості.

    Якщо потрібно виписати людину з квартири при наявності згоди, він повинен особисто написати заяву з проханням зняти його з реєстрації за колишньою адресою. Заяву подають до виконавчого органу сільської, селищної або міської ради або в спеціалізований центр надання адміністративних послуг за місцезнаходженням житлового приміщення, в якому зареєстровано особу.

    У Вашому випадку треба таку заяву завірити нотариально.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрый день.

    В первую очередь необходимо знать кто собственник дома. Если гражданин России не является сособственником домостроения, то возможно обратиться в суд с иском о прекращении его регистрации в данном жилом помещении. При этом его доверенность значения не имеет.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Данило!

    1. Позов має подавати власник або його представник.

    2. Шанси на визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, є!

    3. Можу надати зразки заяв.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України