Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 30 декабря 2022, вопрос №77711

Зняття з місця реєстрації під час воєнного стану і медкомісія

Доброго дня! Підкажіть будь ласка - в чоловіка склалась така ситуація: він пройшов медкомісію і зараз в нього на руках повістка, яка називається "для проходження медкомісії і уточнення данних". Після того, як він пройшов медкомісію - йому потрібно було з'явитись у військкомат через 3 дні. Але він захворів, відкрив лікарняний, і під час лікування виявили хворобу гепатит. Йому потрібне дообстеження і лікування. Як діяти далі - документи про лікарняний і хворобу є. Але питання в тому, що він продав квартиру і нові власники зняли його з місця реєстрації. Йому потрібно прописатись на новому місці і вже там просити відстрочку на лікування? Чи дозволить військкомат йому перепрописатись, бо він зараз не прописаний ніде? Бо по суті він вже не відноситься до цього військкомату. І чи дасть війсккомат відстрочку на лікування в стаціонарі за новою пропискою?
Дякую за відповідь

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Анна!

    Питання надання права на відстрочку знаходяться у компетенції ТЦК, але рішення про це приймається на підставі висновку ВЛК. Тому чоловік повинен звернутись до ТЦК з проханням про проходження повторної комісії у зв'язку з виявленням нової хвороби.

    Гепатіти є інфекційними захворюваннями, і придатність чи непридатність до військової служби в цьому випадку визначачається лікарями в залежності від виду та тяжкості хвороби. Це визначено у ст. 4 розкладу хвороб Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України.

    Чи дозволить військомат чоловіку перепрописатися питання доволі суб'єктивне. Все залежитеме від волі воєнкому. Але, скорше за все, спочатку направлять на повторне проходження ВЛК, а вже потім, в залежності від висноків комісії, буде вирішуватись все інше.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім!

    Якщо ж консультація Вас задовільнила, активуйте зелену галочку та залиште відгук

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, можу вам допогти вирішити ваше питання, натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ситуація є багатовекторною.

    Вітаю!

    Йому потрібно повторно проходити військово-лікарську комісію (ВЛК).

    Сказати точно, яке рішення прийме ВЛК, юристи не можуть і не мають такого права, адже рішення про придатність або непридатність особи приймається виключно військово-лікарською комісією, яка у своїй діяльності керується Положенням про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 № 402.

    Для цього нехай подає заяву про проходження ним ще одної ВЛК у зв'язку із погіршенням стану здоров'я. Щодо реєстрації, то дії ТЦК передбачити складно.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України