Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 06 жовтня 2023, питання №94298

Розподіл спільно нажитого майна при розлученні?

Доброго!
Підкажіть будь ласка, якщо у шлюбі усе майно було зареєстроване на дружині , чи може вона все забрати собі після розлучення?
І якщо в період перебування у шлюбі квартира, яка була на дружині -продана, а за ці гроші чоловік придбав іншу та оформив на себе , чи може дружина на неї претендувати? І як бути?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Все майно, нажите під час шлюбу, ділиться порівну, незалежно від того, хто з подружжя є його задокументованим власником.

    З повагою, адвокат Айвазян.
    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Майно, набуте подружжям під час шлюбу, вважається спільною сумісною власністю, незалежно від того, на кого воно зареєстровано.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!

    Богун Сергій Павлович

    Якщо майно набуте під час шлюбу на нього розповсюджується режим спільної сумісної власності подружжя.

    Проте є винятки. Наприклад отримання спадщини, дарунку, придбання майна за особисті кошти. В цьому випадку це належить їй на праві особистої приватної власності.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України