Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 17 ноября 2023, вопрос №96951

Чи порушені суддею принципип цивільного процесуального права? І чи діють тут принципи колегіальності та одноособовості розгляду цивільних справ. На цьому сайті є багато юристів, можливо ви знаєте випадки коли в суді першої інстанції розгляд справи відбувається колегіально?

Наш місцевий суддя одноособово розглядав цивільну справу про визнання договору купівлі-продажу двокімнатної квартири недійсним. В судовому засіданні позивач - мій син заявив клопотання про відкладення на наступний день і час розгляду, але в колегіальному складі суду. В обгрунтуванні свого клопотання син посилався на те, що для нього рішення суду має виключне значення так як одному судді важко розібратися в законності купівлі-продажу квартири.
Цей суддя вислухавши клопотання мого сина-позивача, заявив, що він досвідчений суддя і за останні два роки заслухав більше десятка аналогічних справ. Судове засідання було продовжено. Процес проводився одним
суддею. В результаті судового розгляду сину було відмовлено в задоволенні позову.
Чи порушені суддею принципип цивільного процесуального права?
І чи діють тут принципи колегіальності та одноособовості розгляду цивільних справ.
На цьому сайті є багато юристів, можливо ви знаєте випадки коли в суді першої інстанції розгляд справи відбувається колегіально?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України