Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 23 вересня 2024, питання №119849

Чи може виноситись постанова про адміністративне правопорушення ст 130 КУпАП без відеодоказів того що людина знаходилась в стані руху або хоча б щоб вона знаходиться за кермом

Чи може виноситись постанова про адміністративне правопорушення ст 130 КУпАП без відеодоказів того що людина знаходилась в стані руху або хоча б щоб вона знаходиться за кермом.
Які мають бути обов'язкові докази окрім відеофіксації людина рухається на авто?

Відповіді юристів (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 4 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олеже!

    Згідно з наказом МВС № 1026 "Про затвердження Інструкції із застосування органами та підрозділами поліції технічних приладів і технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, засобів фото- і кінозйомки, відеозапису" під час здійснення повноважень поліцейськими портативний відеореєстратор закріплюється на його форменому одязі на грудях (ближче до плечового суглоба) так, щоб не створювати перешкод діям поліцейського. У випадках, пов’язаних з необхідністю якісної фіксації подій, поліцейські можуть тримати портативний відеореєстратор у руках. Дозволяється закріплення портативного відеореєстратора на екіпіруванні (шоломі) або зброї, якщо їх конструкцією передбачені відповідні кріплення.

    Включення портативного відеореєстратора відбувається з моменту початку виконання службових обов’язків та/або спеціальної поліцейської операції, а відеозйомка ведеться безперервно до її завершення, крім випадків, пов’язаних з виникненням у поліцейського особистого приватного становища (відвідування вбиральні, перерви для приймання їжі тощо). У процесі включення портативного відеореєстратора поліцейський переконується в точності встановлених на пристрої дати та часу.

    Згідно статті 251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку суд встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

    - протоколом про адміністративне правопорушення;

    - поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків;

    - висновком експерта;

    - речовими доказами;

    - показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису;

    - актом огляду та тимчасового затримання транспортного засобу;

    - протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.

    Обов’язок щодо збирання доказів покладається на осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення (посадові особи Національної поліції).

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Чутчев Олег Олексійович

    Вітаю, я би вам радив це питання вирішувати не власноруч, а все таки з адвокатом. Тоді шанси будуть набагато й набагато вище.

    Токмач Галина Миколаївна

    Добрий день!

    Чи може виноситись постанова про адміністративне правопорушення ст 130 КУпАП без відеодоказів того що людина знаходилась в стані руху або хоча б щоб вона знаходиться за кермом - ні. Однак, якщо постанова вже була винесена, то її потрібно оскаржувати (подавати апеляційну скаргу).

    Я так розумію, справа вже була розглянута в суді першої інстанції. Ви були присутнім на судовому засіданні?

    Чи подавали клопотання про закриття провадження?

    Якщо бажаєте поспілкуватися, можете звернутися через чат або напишіть свою пошту (юристам заборонено залишати свої контакти).

    • Олег Клієнт 2 дні тому

      Ні справа ніде не була розглянута тільки складений протокол про адміністративне правопорушення з грубими порушеннями та без будь-яких яких доказів.

      А також водійське посвідчення в мене не забирали... Будь-яких відеодоказів що я знаходився хоча б в машині у них немає...

      Також я надіслав до суду скаргу на протокол на адміністративне правопорушення, а також надіслав до суду довідку від медичної установи до то що був абсолютно тверезий хоч і не був водієм) ні у першого екіпажу ні у другого не було хоча б якогось відеодоказів що я знаходився в машині або біля машини...

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 дні тому

    Адвокат, м. Київ, 31 рік досвіду

    Доброго вечора.

    Оцінку доказам, надає суд при прийнятті постанови.

    У разі незгоди, Вы маєте право подати апеляційну скаргу.

    Всього доброго.

    З повагою, адвокат Євген Олександрович.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 2 дні тому

    Юрист, м. Суми, 31 рік досвіду

    Вітаю ! Відеодокази не є визначальним або єдиним доказом ст.130. Якщо поліцейський знає свою справу, а не формально відпрацьовує державні кошти, він оформить достатньо доказів вини, якщо така є. А там і оформляти нічого.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA