Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 03 травня 2024, питання №107530

Що робити, якщо не був ні разу у військоматі?

Доброго дня. Ні разу не був у військоматі. Тобто навіть у школі не ходив туди до теперешнього дня. Які дії будуть у ТЦК, коли я , наприклад, прийду, щоб оновити данні та пройти ВЛК? Закінчив навчання

Відповіді юристів (11)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Владиславе!

    Скільки Вам років?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Владислав Клієнт 14 днів тому

      Мені 22 роки.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Ви є особою призовного віку, тому, якщо здорові, Вам загрожує тільки адмінистративний штраф за порушення правил військового обліку. Станом на зараз це від 850 до 1700 грн.

        • Владислав Клієнт 14 днів тому

          Тобто, якщо я завтра пійду до тцк ставати на облік. Максимум , що вони можуть мені дати це штраф та зробити всі документи, щоб після 18 травня я не отримав штраф, або мобілізацію якусь?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Призовники - це особи віком від 18 до 25 років. Тобто, якщо Ви зараз підете до ТЦК, Вам проведуть ВЛК у зв'язку з постановкою на облік призовників та видадуть приписне свідоцтво. Вам все одно потрібно мати військово-обліковий документ, бо після 18 травня, Ви повинні будете його пред'являти на вимогу ТЦК та поліції. Крім того, без документу Ви не зможете втупити ані до навчального закладу, ані влаштуватись на роботу.

    Владислав Клієнт 14 днів тому

    Я можу пройти цю процедуру у іншому місті, бо прописка у Харкові, а сам знаходжусь у Киїйвській обл. Можу якось з позовом або якось пройти ВЛК та облік не по місцю прописки?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Взагалі на облік Ви повинні ставати за місцем реєстрації. Ви ВПО?

    Владислав Клієнт 14 днів тому

    Ні, але можу заселитися у гуртожиток , щоб як тимчасове місце перебування зробити. Чи не можу так і їхати у Харків?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Спробуйте так, в принципі Ви взагалі на обліку не стояли.

    Владислав Клієнт 14 днів тому

    Добре , дуже дякую за відповідь!

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Владиславе! Вдачі Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України