Задайте вопрос юристу

823 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Послуги адвоката у Вінниці


Послуги адвоката завжди асоціюються із судовим процесом, особливо з кримінальним. Проте професійна правова допомога потрібна не лише у разі вчинення злочину. Розлучення, оформлення спадщини, суперечки з колекторами, ДТП, купівля-продаж автомобіля чи нерухомості, перерахунок пенсії, незаконне звільнення з роботи – ці та багато інших типових життєвих обставин вимагають допомоги правника.

Коли потрібно звертатися до адвоката?

Зазвичай адвоката починають шукати тоді, коли стають учасниками судового процесу або ж мають намір звернутися із позовом до суду. Це зрозуміло, адже основна його роль– захист прав та інтересів клієнта. У такому разі адвокат знадобиться, щоб юридично правильно написати позовну, заяву, апеляційну, касаційну скарги, відзиви, клопотання та інші юридичні документи та обґрунтовано домогтися, щоб суд ухвалив рішення на користь свого клієнта.

У Вінниці найчастіше адвоката шукають, коли є потреба в юридичній консультації з таких питань:

  • У сімейних спорах. Розірвання шлюбу, стягнення аліментів на дитину,  поділ спільного майна подружжя, визначення місця проживання дитини, оформлення опіки над дитиною, позбавлення батьківських прав – саме в цих часом складних і заплутаних питаннях допоможе розібратися адвокат.
  • У спорах щодо оформлення спадщини. Юридична допомога потрібна, коли важко визначити частку кожного спадкоємця, коли через розбіжності в документах або взагалі їхню відсутність необхідно встановити факт спорідненості, коли є причини змінити чергу спадкування,  коли виникають суперечки між спадкоємцями, коли потрібно визнати заповіт нечинним тощо.
  • У справах про адміністративні правопорушення. Найбільше адвокатської підтримки шукають ті, кого притягнули до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Річ у тім, що поліціянти нерідко допускають помилки під час оформлення протоколу чи перевищують повноваження, а отже є шанс скасувати постанову про адміністративне правопорушення та уникнути відповідальності.
  • У податкових та митних спорах. Необґрунтовано нараховані податки й штрафи є чи найбільшою проблемою ФОПів та юридичних осіб. А для суб’єктів ЗЕД перепоною стають ще й митники, які можуть притягнути до відповідальності за порушення митних правил. Тому у разі виникнення спорів з митницею чи податковою правильним рішенням буде звернутися по правничу допомогу.

Як вибрати адвоката?

У Вінниці є чимало адвокатів, які пропонують свої послуги. Але перед тим як довірити захист своїх прав, зверніть увагу на такі моменти, як спеціалізація, досвід роботи, наявність успішних кейсів та відгуки попередніх клієнтів.

Універсальних юристів не має, адже неможливо ідеально розумітися на всьому законодавстві. Саме тому адвокати часто вибирають собі спеціалізації. Фахівець, який має справу з однорідними правовідносинами, постійно вдосконалює свої знання та навички, читає та аналізує актуальну судову практику, стежить за змінами в законодавстві, а отже, точно знатиме, як допомогти вам у вашій ситуації, навіть якщо досвід роботи адвокатом не великий.

Які послуги надає адвокат:

  • усні та письмові юридичні консультації;
  • складання юридичних процесуальних і непроцесуальних документів;
  • аналіз та експертиза юридичних документів, зокрема різних видів договорів;
  • представництво в суді, а також в різних організаціях, як-от в банках.

Де знайти адвоката у Вінниці

Малик Олександр Володимирович спеціалізується на захисті прав та інтересів клієнтів у сімейних спорах, спорах з нерухомості, адміністративних спорах, спорах у справах про адміністративні правопорушення, трудових, митних і податкових спорах.

Адвокат Малик Олександр Володимирович


20 Окт, 2023