ГРОШОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

«НОВІ-СТАРІ» ПІДХОДИ ДО ГРОШОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СЕКТОРУ БЕЗПЕКИ ТА ОБОРОНИ (частина 1)

КМУ було прийнято постанову від 09.08.2023 № 836 (https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennia-zmin-do-postanovy-kabinetu-ministriv-a836), якою внесено зміни до постанови КМУ від 28.02.2022 № 168 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/168-2022-%D0%BF#Text) «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану».

Наперед зазначу – суттєво нових, кардинально відмінних та прогресивних моментів прийнято не було, більшість із них – із законопроєкту № 9342.

Тим не менше, пройдемось по основних моментах та прийнятих змінах.

Постанова № 836 передбачає виплату:

- додаткової винагороди у розмірі до 30 000 грн пропорційно в розрахунку на місяць – особам рядового і начальницького складу ДСНС, особам начальницького складу управління спеціальних операцій, НАБУ та поліцейським.

Тим із них, які беруть безпосередню участь у бойових діях – збільше додаткова винагорода до 100 000 грн пропорційно в розрахунку на місяць.

- додаткової винагороди в розмірі до 100 000 грн в розрахунку на місяць – особам рядового і начальницького складу територіальних (міжрегіональних) воєнізованих формувань ДКВС, що залучаються Головнокомандувачем ЗС до складу оперативно-стратегічного угруповання відповідної групи військ для безпосередньої участі у бойових діях.

- додаткової винагороди у розмірі 100 000 грн в розрахунку на місяць пропорційно військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, СЗР, ГУР МО, НГУ, ДПСУ, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, ДССТ, які беруть безпосередню участь у бойових діях.

- додаткової винагороди у розмірі 30 000 грн в розрахунку на місяць пропорційно військовослужбовцям, які здійснюють бойові (спеціальні) завдання у період здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України.

- додаткової винагороди не більше ніж у розмірі 50 000 гривень особам, зазначеним в пункті першому цього посту, та військовослужбовцям, які виконують бойові (спеціальні) завдання у складі органу військового управління, штабу угруповання військ (сил) або штабу тактичної групи до пункту управління оперативно-стратегічного угруповання військ включно (у тому числі поза районами ведення бойових (воєнних) дій), який здійснює оперативне (бойове) управління військовими частинами та підрозділами, що ведуть воєнні (бойові) дії на лінії бойового зіткнення на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною (підрозділом, зокрема зведеним) першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу, контратаки).

Далі - у частині 2...


Рейтинг: 4.3 - 6 голосов

Автор статьи


Кирда Вячеслав Володимирович

Юрист, г. Чернигов

Возраст: 6 лет опыта На проекте 3 года
Всего консультаций: 18071 Платных консультаций: 3109

Гражданское право, Трудовое право, Семейное право, Недвижимо...

587 отзывов

Комментарии