Позбавлення батьківських прав. В яких випадках треба звертатись до суду та як захиститися від заявленого позову.

60f7bc6597993.png

Після розлучення виникають питання, а чи не подати в суд позов про позбавлення мого колишнього (колишню) чоловіка (дружину) батьківських прав відносно нашої дитини?

Якщо це питання виникло на підставі певних емоцій, і ви бажаєте просто «подіставати» свої колишніх, то будь ласка, звертайтесь до суду.

Зв'яжіться з адокатом по сімейним питанням прямо зараз

За частиною першою статті 4 Цивільного процесуального кодексу України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Платіть судовий збір, витрати на правову допомогу і Ваш позов буде розглядатись судом. Але чи буде успішним вирішення цього позову?

В цьому випадку треба пам’ятати, що буде достатнім факт заперечення проти позову про позбавлення батьківських прав або подання відповідачем апеляційної скарги на судове рішення і це вже буде свідчити про його інтерес до дитини і Вам у задоволенні позову можуть відмовити.

Позбавлення батьківських прав є виключною мірою, яка тягне за собою серйозні правові наслідки як для батька (матері), так і для дитини (ст. 166 Сімейного кодексу України).

Це з одного боку засіб захисту прав дитини, а з другого – крайній захід впливу на батька або матір, які злісно не виконують свої батьківські права та обов’язки, своєю поведінкою порушують права та інтереси дитини та того з батьків, хто проживає з дитиною.

Процедура позбавлення батьківських прав складна. За загальним правилом, позов про позбавлення батьківських прав подається до суду за зареєстрованим місцем проживання відповідача.

Тут можна оформити заяву про позбавлення батьківських прав

61a61b9035124.jpg


Рейтинг: 5 - 1 голосов

Автор статьи


Неверчак Євген Борисович

Адвокат, г. Полтава

Возраст: 47 лет 24 года опыта На проекте 3 года
Всего консультаций: 15 Платных консультаций: 1

Гражданское право, Трудовое право, Семейное право, Недвижимо...

нет отзывов

Комментарии