​Строки проходження ВЛК: несподівані новації.

Прес-служба Міністерства охорони здоров'я повідомляє (https://moz.gov.ua/article/news/rishennja-rnbo-vikonujutsja-prohodzhennja-vlk-vidbuvatimetsja-shvidshe-u-msek-trivajut-perevirki), що спільно з Нацслужбою здоров’я оновлено специфікації та умови закупівель медичних послуг за пакетом «Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки». Зміни передбачають встановлення граничних строків проведення досліджень і медоглядів військовозобов’язаних, а саме:

проведення медичних оглядів щодо придатності до військової служби — не більше як 4 робочі дні;

проведення лабораторних досліджень — не більш як 3 робочі дні;

проведення інструментальних досліджень — не більш як 3 робочі дні.

Також повідомляють, що зроблено ще один крок до повної цифровізації процесів. Медики, що працюють у ВЛК при центрах комплектування, використовують електронну систему охорони здоров’я. Тож за необхідності вони можуть переглядати вже наявні записи інших лікарів, що були внесені в ЕСОЗ, створювати електронні направлення на необхідні діагностичні процедури тощо.

‼️На даний момент ця новина - суто інформативна, яка не вносить жодних змін до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#Text).

Тому очікуємо офіційних нормативно-правових документів, або хоча б їх проєктів.

Завжди на зв'язку.


Рейтинг: 4 - 48 голосов

Автор статьи


Кирда Вячеслав Володимирович

Юрист, г. Чернигов

Возраст: 6 лет опыта На проекте 3 года
Всего консультаций: 18077 Платных консультаций: 3110

Гражданское право, Трудовое право, Семейное право, Недвижимо...

587 отзывов

Комментарии