Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 12 января 2024, вопрос №100024 450₴

Угорський прикордонник написав щось над штампом

Коли я перетинала кордон, угорський прикордонник щось написав над штампом про вʼїзд до ЄС (нижче фото). Що це значить? І що буде на кордоні коли я знову поїду в Україну?

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Катерина!

    Важко сказати що це таке. Принаймні до повернення в Україну це точно жодного відношення не має.

    Ви ж перетинали кордон на власному авто чи ні?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    20%

    Можливо це якісь спеціальні позначки угорської прикордонної служби. Але, повірте, якщо щось у Вас було б не так, Ви про це дізнались одразу - на місці.

    Корнійчук Євген Іванович
    15.6%

    Доброго дня, це реєстраційний номер, можливо у той час були якісь технічні проблеми. Взагалі ні яких проблем не бачу. Вам нічого не загрожує.

    Повірте, якщо у вас було щось не так, вам би про це обов'язково сказали і точно не пустили би далі

    Кирда Вячеслав Володимирович
    20%

    Вітаю Вас.

    Складно сказати, чесно кажучи, але переконаний що це не несе для Вас жодної загрози. Теоретично це дійсно може бути реєстраційний номер або іншим чином певна ідентифікація осіб, які прибувають на територію Угорщини.

    Не варто через це хвилюватися, оскільки, по-перше, це не залежало від Вашої волі, по-друге, Ви нічого не можете змінити, по-третє, у випадку наявності підстав Вас би давно затримали або іншим чином повідомити про щось негативне.

    Успіхів. З повагою!

    Дерій Владислав Олегович
    44.4%

    Доброго дня!

    При проходженні перевірок на кордоні кожний громадянин отримує у свій закордонний паспорт печатку, що дозволяє в’їзд до країни. На стандартному штампі червоними цифрами позначена дата в’їзду чи виїзду, латинськими літерами вказана назва країни, кордон з якою був пройдений,а також позначена назва пропускного пункту та номер зміни, яка проводила перевірку. Відповідним значком відображений і спосіб перетину кордону – піктограма літака, потягу або автомобілю.

    Вам не варто хвилюватись. Напис, що зроблений прикордонником не заважає Вам подорожувати та не буде прешкодою для повернення в Україну.

    У випадку, якщо б перевірка на кордоні не була пройдена і Вас не пропускали б у країну, то замість звичного штампу прикордонник ставить у паспорт його перекреслений аналог та поруч вказує літеру. Літера повідомляє, чому саме було відмовлено у в’їзді в країну. Також прикордонник повинен заповнити додатковий формуляр в якому буде детально вказана причина відмови. Його копію він повинен надати громадянину. Також в бланку буде зазначено як довго триватиме дана заборона.

    Розшифровка літер:

    • A – документ, який був пред’явлений при перетині кордону недійсний (паспорт або інший дозвільний документ);

    • B – документ має ознаки підробленого;

    • C – віза відсутня (або інший документ, який дозволяє перебувати у країні);

    • D – віза має ознаки підробленої;

    • E – відсутні документи, які б підтвердили мету поїздки;

    • F – порушено термін перебування у Шенгенській зоні в рамках безвізу (90 або 180 днів);

    • G – недостатньо коштів для перебування у Шенгенській зоні;

    • H – не завершився термін заборони на в’їзд, яка була введена раніше;

    • I – співробітник прикордонної служби вважає, що від громадянина існує загроза для безпеки чи порядку в ЄС.

    Тому скоріш за все, у Вашому випадку це реєстраційний запис.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Бажаю успіхів та вдалого дня!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України