Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 15 января 2024, вопрос №100204

Чи є порушенням статті 301 Кримінального кодексу України публікація матеріалів порнографічного характеру на інтернет сервісах типу Discord?

Згідно з статтею 301 заборонено ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів. Discord є соціальною мережею для спілкування та публікацій фото та відеоматеріалів, у тому числі й порнографічних, що дозволено самою платформою у спеціально обмежених каналах. Мене цікавить чи є порушенням закону публікація подібного контенту на подібних інтернет платформах, та чи можливо отримати покарання, чи судову справу у такому випадку, навіть якщо публікацію створив не я, а якась інша особа на моєму каналі?

Ответы юристов (1)

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. За частиною другою статті 301 Кримінального кодексу України, ті самі дії (розповсюдження, виготовлення, зберігання, збут чи примушування до участі в їх створенні), вчинені щодо кіно- та відеопродукції, комп'ютерних програм порнографічного характеру, а також збут неповнолітнім чи розповсюдження серед них творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру, - караються штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

    В кримінальному кодексі є щодо цього питання також статті 301-1 "Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження", 301-2 "Проведення видовищного заходу сексуального характеру за участю неповнолітньої особи", 302 "Створення або утримання місць розпусти і звідництво" та 303 "Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією". В Кодексі України про адміністративні правопорушення є стаття 181-1 "Заняття проституцією".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України