Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 17 січня 2024, питання №100309

Відстрочка на який термін дається студентам

Доброго дня!Якщо навчання завершується на денній формі у червні,то на який термін надається відстрочка?Якщо пройти з документами до ТЦК зараз,і оновити свої дані ( не оновлював вже рік).То відстрочка буде до терміну закінчення навчання (до червня) чи рік часу з дати оновлення даних в ТЦК?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Володимире!

    Виходячи з логіки та змісту статті 23 ЗУ Про мобілізацію, відстрочку повинні надавати на весь час навчання, але зараз в ТЦК з'явилась нова "мода" надавати відстрочку до кінця воєнного стану, тобто на 3 місяці. Після видання чергового Указу Президента відстрочку, мовляв, треба продовжувати.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Згідно законодавства відстрочка студентам надається на весь період навчання.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Ви маєте право на відстрочку поки існує підстава для відстрочки. Тобто, поки Ви навчаєтесь - Вас мобілізувати не зможуть. Проте, Вас можуть зобов'язати оновити дані через 3, 6, 12 місяців, адже бувають випадки коли студенти відраховуються та втрачають право на відстрочку.

    Якщо Ви призовник (маєте приписне посвідчення) - до 27 років (можливі зміни до 25) Ви не підлягатимете мобілізації.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Відстрочка буде надана до закінчення навчання, якщо не на 3 місяці взагалі.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України