Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 17 січня 2024, питання №100342

як часто треба в ТЦК надавати документи, що дають право відстрочки?

Якщо чоловік навчається в магістратурі ВУЗу на денній формі начання та одночасно працює в загальноосвітньму навчальному закладу на який період йому надається відстрочка від мобілізації --- я маю на увазі як часто треба в ТЦК надавати документи, що дають право відстрочки? Чи має право працівник ТЦК (при оформленні відстрочки) дати повістку з вимогою через деякий час прийти до ТЦК? Дякую за відповідь.

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович

    Згідно законодавства інформація щодо права на відстрочку подається в момент набуття такого права.

    "особисто повідомляти в семиденний строк органам, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну персональних даних, зазначених у статті 7 Закону України “Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів”, а також надавати зазначеним органам документи, що підтверджують право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації з підстав, визначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”"

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Дорого дня, Леоніде!

    Станом на зараз ТЦК вимагають оновлення даних про відстрочку кожні 3 або 6 місяців. Якщо чоловіку вручать повістку, то треба буде з'явитись до ТЦК, інакше можлива адміністративна відповідальність. Поважними причинами неявки до ТЦК, які виключають штраф, можуть бути, наприклад, знаходження на лікарняному або лікування у стаціонарі.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Як правило, відстрочка надається на 6 місяців. Буває, що на 3 місяці. Загалом по-різному. Якщо не буде повістки, взагалі не бачу сенсу постійно ходити до ТЦК.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України