Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 31 січня 2024, питання №101214

Чи мобілізують з доброякісним неовоутворенням

Доброго дня. Маю діагноз двохстроння гінекомастія (доброякісне новотуворення). До війни, коли викликали у тцк, при проходженні хірурга, направляли мене на огляд в онко на область, у тцк на руки нічого не давали. Потім я йшов на огляд в обласне онко, мені рекомендували операцію, від чого я відмовився. Через рік знову та сама історія ТЦК, направлення і після цього не викликали. Якщо я зараз отримамаю повістку і звернуся у тцк, мене скоріше за все направлять до онко і там скажуть робити операцію. В положені про ВЛ експертизу в ЗСУ написано, що маю право на відсрочку після операції по гінекомастії, а чи маю я відсрочку якщо відмовлюся від операції. Ярослав 29 років. Дякую

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    У воєнний час та під час мобілізації, на особливий період відстрочка від призову за станом здоров'я надається військовозобов'язаному на строк від 2 до 6 місяців залежно від захворювання (травми, поранення, контузії, каліцтва) та прогнозованої тривалості лікування. Після закінчення відстрочки військовозобов'язані оглядаються для вирішення питання про придатність до військової служби.

    Рішення щодо придатності приймається ВЛК.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Вітаю!

    ПРИДАТНІСТЬ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ВИЗНАЧАЄ ТІЛЬКИ ВІЙСЬКОВОГО ЛІКАРСЬКА КОМІСІЯ.

    РОЗКЛАД ХВОРОБ (КОЛИ ОСОБА НЕ ПІДЛЯГАЄ МОБІЛІЗАЦІЇ) НАВЕДЕНО В НАКАЗІ МО УКРАЇНИ 402.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ярославе!

    Особи з доброякісними утвореннями підлягають мобілізації. Визначення Вашої придатності до служби буде залежати від ступеня порушення функцій організму у зв'язку з захворюванням.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Решение о пригодности/непригодности Вас к прохождению воинской службы, зависит от результатов медкомиссии.

    В своей деятельности медкомиссия, руководствуется приказом Министерства обороны Украины # 402 от 14.08.2008 года, с изменениями к нему, где указаны все диагнозы, графы отношения к воинской службе, порядке проведения медкомиссии, основания для признания пригодным/непригодным к прохождению срочной воинской службы, службы офицеров запаса, при мобилизации, воинской службы по контракту, в резерве и т.п.:

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    14.08.2008 № 402

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

    Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України:

    Про затвердження Положення про в... | від 14.08.2008 № 402 (rada.gov.ua)

Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України