Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 03 февраля 2024, вопрос №101404

Хочу позбать родительских прав маму, и что бы меня забралы органы опеки

Добрый вечер,у меня есть вопрос,если я хочу чтобы твою маму лишили родительских прав,что нужно для этого?

Ответы юристов (7)

    Богун Сергій Павлович

    Право на звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав мають один з батьків, опікун, піклувальник, особа, в сім'ї якої проживає дитина, заклад охорони здоров'я, навчальний або інший дитячий заклад, в якому вона перебуває, орган опіки та піклування, прокурор, а також сама дитина, яка досягла чотирнадцяти років.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Соня!

    Не знаю скільки Вам років, але, якщо Ви неповнолітня, Ви маєте право звернутись до органу опіки за місцем свого проживання і поставити питання про позбавлення матері батьківських прав. Далі за допомогою представників ОО Ви можете звернутись до суду.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Соня Клиент 3 месяца назад

      Мне 16 лет

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Вам треба звернутись в органи опіки та за їхньої підтримки подати судовий позов про позбавлення матері батьківських прав. Якщо у Вас є достатньо доказів злісного невиконання матір'ю своїх батьківських обов'язків, то суд прийме рішення на Вашу користь.

        • Соня Клиент 3 месяца назад

          У меня ещё есть вопрос. Например меня забрали в детдом и например у меня есть робота и смогу зарабатывать, то может ли меня забрать парень и быть моим опекуном?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            В 17 років Ви зможете одружитись, звернувшись до суду. Опікунами ж можуть бути переважно родичи, так що це буде проблемою для парня.

            • Соня Клиент 3 месяца назад

              Тобто в 17 років мене можуть вже відпустити з діт дому? Ну хлопець може мене звідти забрати ?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України