Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 04 февраля 2024, вопрос №101466

Обмежена придатність військовослужбовця

Добрий вечір, чи може обмежено-придатний відмовитись від висновку ВЛК (до прикладу, написати рапорт) з метою продовження участі у бойових діях як придатний військовослужбовець? І які нюанси цієї ситуації

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Військовослужбовець може написати відповідний рапорт. Проте, чи прийме на себе відповідальність командир - це питання, бо є закон, який передбачає, що обмежено-придатні не можуть брати участь у бойових діях.

    Втім, якщо у чоловіка є таке бажання, він може написати розписку, що всю відповідальність за наслідки він бере на себе

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Юлія Клиент 3 месяца назад

      А чи передбачені в такому випадку якісь виплати, премія за бойові? Чи тільки 800 гривень як обмежено-придатному

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Як обмежено придатний Ви повинні отримувати повне грошове забезпечення. Так що я не розумію, про що Ви. Можливо, Вас незаконно вивели у розпорядження?

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Подати рапорт можливо, але чи прйиме командування його - питання. І ніякі 800 грн вже не мають виплачувати, мова йде про 20100 грн.

    Всього доброго Вам. З повагою.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України