Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 05 февраля 2024, вопрос №101507

Статус ВПО без прописки, на підставі трудової книжки

Добрий день, станом на 24.02.2022 працював в автосалоні в Харкові. Винаймав житло на Салтівці. Прописаний в Дніпропетровській області, але не проживаю там уже 7 років. Після початку масованих обстрілів ледь виїхав до Дніпропетровській області.

При першому зверненні ще тоді мені відмовили в статусі ВПО через прописку. На роботі був неоплачуваний простій, а через півроку мене звільнили за згодою сторін. Тепер я отримав трудову книжку. Я хотів би уточнити, чи можу я зараз отримати хоча б статус ВПО на підставі трудової книжки?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Так. Це можливо. Трудова книжка із записами про трудову діяльність є одним із необхідних доказів.

    • antonS Клиент 2 месяца назад

      Дякую. А які ще можуть бути потрібні додаткові документи?

      • Богун Сергій Павлович

        Під час подання заяви про взяття на облік заявник пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, або свідоцтво про народження дитини.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України