Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Виконавче виробництво, 05 лютого 2024, питання №101535

Як оскаржити постанову про арешт коштів боржника?

30.01.24 на моєму банківському рахунку заблокували певну суму, спираючись на те, що відкрито виконавче впровадження через борг за несплату ЄСВ.
16.01.24 мій ФОП було закрито.
Так, з березня 22 року я не платила ЄСВ і надсилала відповідну звітність. Спираючись на те, що під час військового стану підприємці, за бажанням, можуть не сплачувати ЄСВ.

Виходить так, що я закрила ФОП, проблем ніяких не було, а мені "заднім числом" приписали борг, відкрили виконавче провадження і заблокували кошти на рахунку.
Як мені це оскаржити?
(ФОП було зареєстровано у Деснянському районі м.Києва
Я вже майже 2 роки знаходжуся за кордоном.)

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Вам необхідно звернутися до виконавчої служби з запитом щодо причини відкриття ВП.

    Рішення виконавця можете оскаржити до керівника, якому виконавець безпосередньо підпорядкований або до суду.

    • Євгенія Клієнт 3 місяці тому

      Дякую за відповідь.На сайті Мінюсту написано, що це можна зробити тільки у письмовій формі. А я знаходжуся не в Україні. Що мені робити в цій ситуації? Як дізнатися прізвище керівника?

    Богун Сергій Павлович

    Знайдіть себе в реєстрі боржників. Там зазначені дані виконавця та виконавчої служби. Заяву можна подати онлайн підписавши її КЕП.

    Мамай Ірина Євгеніївна

    ВІтаю,

    По ЄСВ у разі несплати формується відповідна вимога про сплату боргу. Скоріш за все вам її на пошту додому відправили. Потім у виконавчу. Все, що ви можете зробити - це оскаржувати з поновленням строку цю вимогу до суду або оплатити весь борг, тому що просто там він не зникне. Всю переписку дійсно можна вести з використанням електронного підпису. В тому числі розблокувати картку в межах 2 -х мінімальних зарплат.

    Крім того вся інформація про ваші податки є в ДІЇ в телефоні та у вашому електронному кабінеті платника податків.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України