Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 05 февраля 2024, вопрос №101539

супровід ТЦК і доставка поліції в відділ ТЦК

добрий вечір, підскажіть будь ласка, чи має право ТЦК супроводжувати для проходження ВЛК ? наразі був такий випадок в мене що ТЦК хотіли разом зі мною піти для проходження ВЛК, і якщо в лікарні дали єлекторонне направлення для обстежженя то чи мають право це направлення якось закрити щоб я не зміг його пройти?
також якщо поліція приїджае додому щом мене доставить в відділ ТЦК чи можуть вони це робити примусово якщо я не згодний?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Микола!

    ТЦК повинні видати Вам повістку на проходження ВЛК. Щодо супровіду, то це в їх обов'язки не входить. Направлення закривають після того, як Ви відвідуєте профільного лікаря.

    Вас ніхто не має право примусово доставити до ТЦК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Микола Клиент 3 месяца назад

      якщо приїдуть додому з поліції з проханням доставить мене, то як правильно їм поставить запитання щоб їм це не вдалося на основі якої статті?

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    ТЦК не супроводжує Вас при проходженні ВЛК, вони видають направлення. З приводу примусової доставки, вони не мають на це право. За потреби готовий Вас проконсультувати повністю з цього питання.

    Всього доброго Вам. З повагою.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України