Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 06 лютого 2024, питання №101574

Чи отримаю я ступінь "Непридатний до військового обліку" по статті 26-а?

Доброго дня ще раз. Я вже звертався раніше з даним питанням наступним текстом: "Чи підлягаю я мобілізації, якщо у мене кератоконус обох очей 3-4 ст. з гостротою зору VIS OD 0,05, OS 0,05, OD c Sph -16,5, OS c Sph -12,5, але жорсткі контактні лінзи дають корекцію до 0.6-0.7 після процедури кросс-лінкінгу (укріплення рогівки). Є документи з клініки, де мені проводили дану операцію, які і підтвердять все вищесказане. Єдине, тільки що там дата 2015р. та звісно за необхідності можна пройти новий огляд, якщо ці папери вже застарілі". Зараз я вже розумію що моя стаття 26, а не 30.
Я був на ВЛК, куди мене затягнули з вулиці, заставили встати на облік, при собі я не мав нічого окрім паспортa. Там сказав що я хворий, у мене кератоконус 3-4 ст. і старий військкомат визнав мене непридатним, там у них були усі мої обстеження по цьому, мені дали військовий квиток "Непридатний", але все це вже анульоване і їх це не цікавить. Офтальмолог який мене оглядала на ВЛК виписала мені скерування до іншого офтальмолога в поліклініці, яка вже в свою чергу не хотіла мені нічого підтверджувати, тому що мої обстеження застарілі і потрібні нові. Звідси у мене виникає питання: чому я повинен витрачати власні гроші на проходження нових обстежень, щоб мені підтвердили мій діагноз, який у мене підтверджений ще 10 років тому, я ж не винен що це сталося саме тоді, а не зараз. Як діяти в цій ситуації? Офтальмолог з ВЛК дала мені скерування тому що я був без жодних паперів та мед. карти при собі, які б підтвердили факт моєї хвороби, чи вони завжди діють таким чином? Навіщо тоді там сидять ці лікарі, яка з них користь? Чи піти тоді з цими документами на ВЛК і щось вимагати там, чи змиритись та заплатити ті гроші за нове обстеження тому що всім байдуже хто ти і що ти і правди ніякої ти не доб'єшся.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Ви можете піти на ВЛК зі старими документами, проте, сумніваюсь, що вони приймуть їх до уваги. Так, з лікарів на ВЛК майже ніякої користі, оскільки вони все одно направляють військовозобов'язанних на додаткове обстеження.

    Не зовсім зрозуміло, що з Вашим військовим квитком і чому "все це вже анульоване"?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    У Вашій ситуацїі потрібно розбиратися. У випадка незгоди з рішенням ВЛК - оскаржуйте його.

    Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України