Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 07 февраля 2024, вопрос №101639

Неправомірні дії дільничного

Двоє сусідів-друзів написали заяву-скаргу на мого чоловіка через шум в моїй квартирі вночі. Дільничний викликав чоловіка і оштрафував його за адміністративне правопорушення, не здійснивши ніяких додаткових дій чи розслідування. Чи правомірні його дії? Як захистити себе в подальшому від фантазій сусідів і наклепів?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Аліна!

    Ви можете оскаржити адмінштраф, якщо вважаєте його незаконним.

    Ви також можете звернутись до суду по захист своєї честі та гідності.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Переконаний, даний штраф можна з легкістю оскаржити в судовому порядку. Сумніваюся, що у дільничного будуть докати. Якщо це взагалі брехня, тоді дійсно можливо звернутися до суду ще й з позовом про захист честі.

    Всього доброго Вам. З повагою.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 месяца назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго Вам вечора. В цьому випадку Вашому чоловікові краще активно оскаржувати такі дії дільничного до суду. Доказами можуть слугувати показання свідків. Ваш чоловік також може після виграшу в суді попросити поліцію притягнути неправдивих донощиків до адміністративної відповідальності за статтею 183 кодексу про адмінправопорушення за завідомо неправдивий виклик поліції.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 2 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Доброго дня.

    ВАМ ТРЕБА ПОДАВАТИ СКАРГУ ДО УПРАВЛІННЯ ВНУТРІШНЬОЇ БЕЗПЕКИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКАРЇНИ.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України