Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 14 февраля 2024, вопрос №102206

Відповідальність за неявку по повістці.

Вітаю!
Мене звати Сергій.
Мною було отримано повістку в середині грудня. Оформлення її було здійснено на вулиці, представниками ТЦК. За два дні я мав навідатись в воєнкомат "на прохання" уточнити дані для обліку, адже прописку маю в Луганській обасті. За день до поїхдки за станом здоров'я я звернувся до лікаря, звернення було зареєстроване в Helsi, після звернення до якого я був вимушений залишитися на лікарняному. У воєнкоматі з того часу я не з'являвся, але наразі мені відомо, що на моє їм'я складено адміністративне порушення і мене розшукує дільничий.
Які можливі варіанти розвитку подій, якщо я не звернуся до поліціі? Тому що, знаю напевне, що буде, якщо звернуся.
Дякую.

Ответы юристов (8)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Рекомендую Вам вчасно оплатити штраф.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Сергій Клиент 2 месяца назад

    ВІтаю, Юрію!Дякую за Вашу відповідь.Чи не могли б Ви надати хоча б мінімум інформації, як це зробити оминуючи звернення у правозахисні органи? Де шукати інформацію щодо порушення?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      У Державній виконавчій службі за місцем проживання.

      • Сергій Клиент 2 месяца назад

        Я Вам вдячний.

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Прошу! Був радий допомогти.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 2 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте!

    ПОВЕСТКУ ВПОЛНЕ МОГУТ ВРУЧИТЬ УЧИТЫВАЯ ОБСТАНОВКУ И ВОЕННОЕ ПОЛОЖЕНИЕ В УКРАИНЕ.

    НО БЕСПОКОИТЬСЯ НЕ СТОИТ, ТАК КАК ЕСТЬ ЗАКОННЫЕ ОСНОВАНИЯ ДЛЯ НЕЯВКИ В ТЦКСП (ВОЕНКОМАТ).

    ОТКАЗЫВАТЬСЯ ОТ ПОЛУЧЕНИЯ ПОВЕСТКИ НЕТ СМЫСЛА, ТАК КАК БУДЕТ СОСТАВЛЕН АКТ ОБ ОТКАЗЕ И ВСЕОДНО ВАМ БУДЕТ СООБЩЕНО О ДАТЕ, ВРЕМЕНИ И МЕСТЕ ЯВКИ В ТЦКСП (ВОЕНКОМАТ).

    Так, самым распространенным законным основанием для неявки в ТЦКСП (военкомат), является болезнь (любое заболевание), что есть уважительной причиной для неявки в ТЦКСП (военкомат).

    Вы можете вызвать скорую помощь и получить справку о вызове скорой помощи с последующим направлением на лечение в больницу, которую потом направите в ТЦКСП (военкомат) с заявлением по почте через Укрпочту и на электронную почту.

    Также, Вы можете обратиться в любую больницу и получить справку о том, что заболел и проводится лечение в отношении Вас, которую потом направите в ТЦКСП (военкомат) с заявлением по почте через Укрпочту и на электронную почту.

    Кроме того, Вы можете лечь на стационар или дневной стационар любой больницы и получить справку о том, что заболели и проводится лечение в отношении Вас, которую потом направите в ТЦКСП (военкомат) с заявлением по почте через Укрпочту и на электронную почту.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 27, ст.385):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text

    • Сергій Клиент 2 месяца назад

      Вельми дякую Вам за розгорнуту відповідь, Євгене"

      • Адвокат Евгений Александрович
        Адвокат Евгений Александрович 2 месяца назад

        Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

        Сергій.

        Будь ласка.

        Всього доброго.

        З повагою, адвокат Євген Олександрович.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України