Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 15 февраля 2024, вопрос №102277

Відкрили виконавче провадження, а про щтраф не сповіщали

Відкрили виконавче провадження за зупинку в недозволенному місці, парковці. Цю інформацію дізналась, коли заблокували картку банка, зазирнула у ДІЯ, так є провадження.
Питання полягає в тому, чи можуть відкривати провадження, коли до цого мене не сповістили, що в мене є штраф, у ДІЯ він не відображався також і зараз нема, тільки провадження? Якщо б я знала, що в мене є штраф, я б одразу сплатила, а тепер я навіть не знаю, скіліки мені бігати доведеться, щоб показати квитанцію про сплату авжеш вже зовсім іншої сумми, що ще більше обурює.

Ответы юристов (16)

    Богун Сергій Павлович

    Можуть відкрити. Повідомлення про парковку Вам залишили на лобовому склі.

    • Юлія Клиент 2 месяца назад

      Ні, не було, навіть на лобовому склі. Стояла не довго, у машин поруч також не було жодного повідомлення на лобовому склі

      • Богун Сергій Павлович

        Вам необхідно ознайомитися з матеріалами ВП. Лише після цього можна планувати наступні кроки.

          • Богун Сергій Павлович

            Такі штрафи виписують у вигляді «повідомлень на лобове скло» інспекція паркування міста Дніпро.

            Стаття 13. Закону про ВП: Строки прийняття рішень виконавцями та вчинення виконавчих дій

            1. Під час здійснення виконавчого провадження виконавець вчиняє виконавчі дії та приймає рішення шляхом винесення постанов, попереджень, внесення подань, складення актів та протоколів, надання доручень, розпоряджень, вимог, подання запитів, заяв, повідомлень або інших процесуальних документів у випадках, передбачених цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

            2. Арешт на майно (кошти) накладається не пізніше наступного робочого дня після його виявлення, крім випадку, передбаченого частиною сьомою статті 26 цього Закону.

            Стаття 26. Закону про ВП: Початок примусового виконання рішення

            1. Виконавець розпочинає примусове виконання рішення на підставі виконавчого документа, зазначеного у статті 3 цього Закону:

            1) за заявою стягувача про примусове виконання рішення;

            Стаття 28. Закону про ВП: Надсилання документів виконавчого провадження

            1. Копії постанов виконавця та інші документи виконавчого провадження (далі - документи виконавчого провадження) доводяться виконавцем до відома сторін та інших учасників виконавчого провадження, надсилаються адресатам простим поштовим відправленням або доставляються кур’єром, крім постанов про відкриття виконавчого провадження, про повернення виконавчого документа стягувачу, повідомлення стягувачу про повернення виконавчого документа без прийняття до виконання, постанов, передбачених пунктами 1-4 частини дев’ятої статті 71 цього Закону, які надсилаються рекомендованим поштовим відправленням. Боржник вважається повідомленим про початок примусового виконання рішень, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, зазначеною у виконавчому документі.

            Стаття 74. Закону про ВП: Оскарження рішень, дій або бездіяльності виконавців та посадових осіб органів державної виконавчої служби

            2. Рішення, дії чи бездіяльність виконавця та посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання рішень інших органів (посадових осіб), у тому числі постанов державного виконавця про стягнення виконавчого збору, постанов приватного виконавця про стягнення основної винагороди, витрат виконавчого провадження та штрафів, можуть бути оскаржені сторонами, іншими учасниками та особами до відповідного адміністративного суду в порядку, передбаченому законом.

            3. Рішення, дії або бездіяльність державного виконавця також можуть бути оскаржені стягувачем та іншими учасниками виконавчого провадження (крім боржника) до начальника відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець. Рішення, дії та бездіяльність начальника відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець, можуть бути оскаржені до керівника органу державної виконавчої служби вищого рівня.

            Стаття 300-1. КУАП: Порядок виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі, або про порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису).У разі сплати відповідальною особою, зазначеною у частині першій статті 14-2 цього Кодексу, або громадянином (резидентом) України, який ввіз на територію України транспортний засіб, зареєстрований за межами України, 50 відсотків розміру штрафу за постановою про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), до вручення такої постанови або отримання поштового повідомлення про вручення або про відмову в її отриманні, або повернення поштового відправлення з позначкою про невручення, або протягом десяти днів з дня набрання постановою законної сили така постанова вважається виконаною. Постанова про накладення адміністративного стягнення за порушення зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), також вважається виконаною у разі сплати штрафу за повідомленням про притягнення до адміністративної відповідальності, залишеним уповноваженою посадовою особою на місці вчинення правопорушення на лобовому склі транспортного засобу, у тому числі шляхом сплати 50 відсотків розміру штрафу протягом десяти днів з дня вчинення відповідного правопорушення.

            У разі несплати штрафу особами, зазначеними у частині першій цієї статті, протягом 30 днів з дня набрання законної сили постановою про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сферах безпеки дорожнього руху та паркування транспортних засобів така постанова підлягає примусовому виконанню.

            Вимогами Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена можливість оскарження постанови про адміністративне правопорушення в судовому порядку.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Виконавець зобв'язаний сповіщати Вас про відкриття провадження. Можете написати на нього скаргу його керівництву.

    З повагоб, адвокат Айвазян.

    • Юлія Клиент 2 месяца назад

      Дякую, питання не в скарзі, питання як людина має знати, що в неї пів року тому був штраф?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Це питання до тих, хто складав протокол і до суду.

        • Юлія Клиент 2 месяца назад

          Скільки таких справ було були успішними. Слова без без доказів, то краще кулаками помахатись, гроші не повернеш, та може на душі легше стане, чи інше провадження відкриють, тільки вже кримінальне

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    Штраф треба оскаржувати.

    відповідна відмітка у справі.

    Постанови про накладення адміністративних стягнень скасовуються судами у наступних випадках:

    • притягнення до відповідальності без складення протоколу;
    • відсутність доказів повідомлення позивача про місце і час розгляду справи суду;
    • позбавлення можливості реалізувати передбачені ст. 268 КУпАП права;
    • складення протоколу неуповноваженою особою;
    • винесення постанови про накладення стягнення за відсутності правопорушника.
    • Юлія Клиент 2 месяца назад

      Як я можу довести, що ніякого повідомлення про штраф не було. Може його оформили, цей протокол, а інспектор був голодний і з`їв цю бумажку, чи спеціально не поклав, от щоб більше грошей стягнути потім. Але це ж все припущення, а не докази

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Протокол так не працює.

    Зверніться до виконавчої служби за інформацією та оскаржуйте штраф в судовому порядку.

    • Юлія Клиент 2 месяца назад

      Та не штраф треба оскаржувати, а провадження. Штраф за діло, а от провадження ні

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вам повинні були повідомити про розгляд адмінпорушення, а також про відкриття виконавчого провадження.

    Є певний порядок оскарження виконавчих дій.

    Саме головне Ви МЕШКАЄТЕ ЗА МІСЦЕМ РЕЄСТРАЦІЇ?

    • Юлія Клиент 2 месяца назад

      Ні, але за місцем реестрації ні хто, та нічого не приходило

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Для повної відповіді на Ваше питання недостатньо інформації


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України