Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 16 февраля 2024, вопрос №102303

Спільна сумісна власність

Підскажіть,така ситуація,висилає батько кошти з закордону як подарунок сину, після чого син за них купляє квартиру,будучи в шлюбі! Дана квартира являється спільна ( набута у шлюбі),у разі розірвання шлюбу враховуватиметься як спільно нажите майно

Ответы юристов (6)

    Богун Сергій Павлович

    Такі кошти краще оформити як подарунок відповідним договором.

    В такому разі квартира буде належати йому на праві особистої приватної власності.

    • Николай Клиент 2 месяца назад

      Я їх і декларую як подарунок,але планую купити за них квартиру,дякую Вам,чекую Відповідь

      • Богун Сергій Павлович

        Майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але за кошти, які належали їй, йому особисто є особистою приватною власністю одного з подружжя.

        В такому разі квартира буде належати Вам на праві особистої приватної власності.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Миколо!

    Якщо є докази, що квартира куплена на гроші, подаровані Вам батьками - договір дарування між батьками та Вами, квитанція про переказ коштів, договір купівлі квартири, фіскальні чеки, що підтверджують тотожність подарованих та проплачених за квартиру коштів тощо - то це квартира є Вашою приватною власністю.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    Саме головне : гроші в банку, при переказі на Ваш рахунок, по інвойсу повинні пройти як подарунок. Купівля квартири повинна буде здійснена саме з цього рахунку.

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Вітаю,

    Зареєструйте квартиру на себе. У разі претензій дружини їй потрібно звертатися до суду з позовними вимогами про наступне: визнання нерухомого майна спільною сумісною власністю подружжя та визнання права власності на частку нерухомого майна.

    Тобто автоматично майно, яке зареєстроване однією часткою на вас не стає спільною сумісною власністю. У разі наявності спору - потрібно цей факт в суді довести. Якщо квартира куплена за ваші особисті кошти, то вона не буде визнана в судовому порядку спільною сумісною власністю.

    Зберігайте докази наявності переказів коштів від батька саме для вас.

    Відповідно до статті 57 Сімейного Кодексу України особистою приватною власністю дружини, чоловіка є:

    1) майно, набуте нею, ним до шлюбу;

    2) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але на підставі договору дарування або в порядку спадкування;

    3) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але за кошти, які належали їй, йому особисто.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України