Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 21 февраля 2024, вопрос №102536

Чи повинні виключити з обліку?

Доброго дня!
Таке питання,у мене аксиальний спонділоатрит (ASAS),M45,центральна форма,є висновки не від одного лікаря,чому мене не можуть виключить з обліку??

Ответы юристов (10)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Михайло!

    Стаття 60 Розкладу хвороб Наказу МОУ №402:

    1) до пункту «а» належать системні захворювання сполучної тканини, що характеризуються поліморфною картиною ураження (системний червоний вовчак, системна склеродермія, дерматоміозит, системні васкуліти, змішане захворювання сполучної тканини та інші) незалежно від вираженості змін з боку органів та систем, частоти загострень та ступеня функціональних порушень.

    До цього пункту також належать ревматоїдний (у тому числі ювенільний), псоріатичний, подагричний артрит, спондилоартрит, анкілозуючий спондиліт з вираженими змінами в суглобах та хребті за даними рентгенографії (III стадія та вище), зі значними порушеннями функцій опорно-рухового апарату (порушення функції суглобів та хребта II ступеня та вище) та/або ураженням інших органів та систем (системні форми з ураженням серця, судин, легень, нервової системи, нирок, очей) та стійкою втратою працездатності.

    Якої стадії у Вас спондилоартрит? Якщо ІІ, то не виключать. Повинен мати ІІІ стадію або вище.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Михайло Клиент 2 месяца назад

      М45,Аксиальний спонділоатрит(ASAS),центральна форма,двобічний сакроілеїт ІІ,РГІІ,ПФС ІІ,ASDAS3,76,ще є дописи від іншого лікаря анІІ,HLA-B27,RO ст ІІІ,ФНС ІІ

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        У Вас наявна ІІ стадія.

        • Михайло Клиент 2 месяца назад

          Зрозумів!

          Тобто на лікування за кордоном мені не розраховувати?

          Це останнє,вибачте

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Вам не потрібно вибачатись. Я розумію, що це дуже тяжка хвороба, проте, що можна зробити, якщо все направлено на те, аби не визнавати особу непридатною з виключенням. Я сумніваюсь, що Вас мобілізують з таким діагнозом, але є сумніваюсь і в тому, що виключать з обліку. У такому разі виїхати зможете лише за наявності тимчасової непридатності. А Ви вже пройшли ВЛК?

            • Михайло Клиент 2 месяца назад

              Так,але до цих висновків,в мене була тільки підозра і є статті 52б,60б,64б

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Дивіться, пункт "б" зазначає:

            до пункту «б» належать повільно прогресуючі форми запальних захворювань суглобів та хребта з помірно вираженими ексудативно-проліферативними змінами та функціональною недостатністю суглобів і хребта до II ступеня за відсутності системних проявів та із збереженою працездатністю.

            У Вас ФНС не І, а ІІ ступеня:

            ФНС II – обмеження рухів у суглобах, стійкі контрак- тури, помірне утруднення при самообслуговуванні, професійна здатність втрачена.

            Тобто по цьому критерію Ви підпадаєте все ж таки під пункт "а":

            зі значними порушеннями функцій опорно-рухового апарату (порушення функції суглобів та хребта II ступеня та вище).

            Можливо і є шанс на виключення у зв'язку з новими діагнозами. Проте, Ви самі розумієте, що остаточне рішення буде прийматись навіть не низовою ВЛК, а штатною, на затвердження якої пійде Ваш висновок про непридатність з виключенням.

    Михайло Клиент 2 месяца назад

    Величезне Вам дякую!!!

    Найкращій

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Михайло! Вдачі Вам!

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Решение о пригодности/непригодности Вас к прохождению воинской службы, зависит от результатов медкомиссии.

    В своей деятельности медкомиссия, руководствуется приказом Министерства обороны Украины # 402 от 14.08.2008 года, с изменениями к нему, где указаны все диагнозы, графы отношения к воинской службе, порядке проведения медкомиссии, основания для признания пригодным/непригодным к прохождению срочной воинской службы, службы офицеров запаса, при мобилизации, воинской службы по контракту, в резерве и т.п.:

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    14.08.2008 № 402

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

    Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України:

    Про затвердження Положення про в... | від 14.08.2008 № 402 (rada.gov.ua)

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України