Задайте вопрос юристу

844 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 25 февраля 2024, вопрос №102777

Затвердження штатної ВЛК

Бажаю здоров'я.
В кінці грудня я, маючи приписне, яке не змінив вчасно, пішов до ТЦК добровільно. Я маю групу інвалідності пожиттєво. В ТЦК мені виписали штраф за несвоєчасну заміну і направили на влк. Я на влк отримав акти дообстеження, пройшов профільних лікарів і потім відніс на влк. Голова влк сказав, що я не придатний з виключенням. Але мої документи поїдуть згідно 490 наказу МО на затвердження у штатну влк, у Вінницю. Але коли повернуться він не може сказати, бо сам не знає.
Так от тепер все це висить у повітрі вже два місяці, я не можу отримати жодного документу від свого ТЦК, навіть відстрочки, бо мені не видали куди її ставити, і не зрозуміло коли зможу, ніхто не знає.
Маю питання, що в такому випадку робити? Скільки зазвичай потрібно чекати відповіді? Яка практика в таких питаннях в цілому? Чи потрібно після якогось терміну без відповіді давати якісь запити чи це нормально і всі так чекають зараз?

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Петро!

    На жаль, встановленого законодавством строку щодо затвердження штатною ВЛК висновку низової ВЛК немає. Зазвичай відбувається саме так, як у Вашому випадку, проте є і така практика, коли відповіді чекають й 3-4 місяці.

    ВОД Вам не можуть видати з тієї причини, що в ньому потрібно зазначити Вашу придатність до проходження служби, яка станом на зараз не затверджена.

    Подавати запит до Вашого ТЦК немає сенсу, оскільки вони не мають відношення до штатної ВЛК, яка повинна затвердити рішення щодо Вашого виключення.

    Тому, якщо запит, то краще одразу до 11-ї регіональної ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Петро Клиент 5 месяцев назад

      Дякую за відповідь, зрозуміло, значить це у всіх так. Максимально, що вам траплялося, це 4 місяці?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так, це був максимальний термін у моїй практиці.

        Можете спробувати звернутись на гарячу лінію МОУ з відповідним питанням, зазначивши, що Ви не можете отримати а ні висновок, а ні ВОД, що в значній мірі ускладнює Ваше життя (що насправді так і є станом на зараз).

        Також можна написати скаргу до ЦВЛК. Проте, все це також займе певний час, бо розглядати звернення та скарги громадян останні мають право упродовж 30 днів.

        • Петро Клиент 5 месяцев назад

          Зрозумів, дякую Вам за розгорнуту відповідь.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу, Петро! Вдачі Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA