Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 06 февраля 2020, вопрос №10278

Льготы на растаможку авто

Подскажите какие сейчас существуют льготы на растаможку авто?
Для детей войны?
Или если в семье есть ребёнок с инвалидностью?

Ответы юристов (2)

    Беликов Олег  Александрович

    Чинним законодавством України з питань оподаткування не передбачено надання пільг при митному оформленні транспортних засобів, які ввозяться на митну територію України на адресу осіб з інвалідністю, ветеранів війни, учасників бойових дій (в тому числі АТО), багатодітних сімей, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

    Частиною 1 ст. 377 Митного кодексу України від 13.03.2012 р. (зі змінами та доповненнями) встановлено, що транспортні засоби за товарними позиціями 8701 — 8707 згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності, що ввозяться (надходять) в Україну на адресу громадян, підлягають письмовому декларуванню митним органам та оподатковуються ввізним митом за повними ставками Митного тарифу України, акцизним податком і податком на додану вартість за ставками, встановленими ПКУ.

    Оподаткування їх здійснюється за повними ставками ввізного мита відповідно до Митного тарифу України, акцизним податком і податком на додану вартість за ставками, встановленими Податковим кодексом України.

    Тобто, пільги при розмитненні поки що не передбачені.

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 4 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Возможен вариант относительно ребенка с инвалидностью.

    Как раз занимаюсь таким вопросом.

    "Для забезпечення автомобілями діти з інвалідністю беруться на облік після досягнення ними п’ятирічного віку.

    Забезпечення автомобілями осіб з інвалідністю за місцем реєстрації здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення обласних і Київської міської держадміністрацій (далі - структурні підрозділи з питань соціального захисту населення) або управліннями виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі (далі - управління виконавчої дирекції Фонду)."

    Обращайтесь, если вопрос актуален.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України