Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 28 лютого 2024, питання №102903

Чи має право податково затягувати податок з закритого заздалегідь кредита

Доброго дня. Мене звати Надія. Вже майже два роки я з дітьми знаходжусь за кордоном з дітьми, а мій чоловік військовослужбовець і знаходиться в гарячих точках.
Мені надійшов лис з податкової стосовно того що у мене з’явився дохід. Коли я зателефонувала до податкової мені пояснили що цей дохід з’явився на підставі того що мені в банку закрили кредит.
Минулого року я зв’язалась з банком та пояснила що в мене немає можливості заплатити кредит з відсотками у повному обсязі, так як не працюю та знаходжусь за кордоном. Тож вони мені пішли на поступки і запропонували мені заплатити суму кредиту без відсотків (відсотки банк списав) якщо я заплачу всю суму одразу. Я погодилась.
Наразі податкова служба вимагає заплатити податок за ті відсотки які з мене списав банк. Сума списаних банком відсотків складала 6286.30. Податківці повідомили що я маю сплатити 18% + військовий збір у розмірі 94.30. Коли я сказала що у мене чоловік знаходиться на війні, вони сказали що я до нього не маю ніякого відношення.
Наразі я все ще знаходжусь з дітьми закордоном та не маю можливості сплати.
Порадьте, будьласка, як мені вчинити правильно, і чи законно це з боку податкової.
Дякую.

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Так. Має право. Прощена сума боргу розглядається як Ваш прибуток і згідно норм податкового законодавства обкладається ПДФО і воєнним збором.

    • Елена Клієнт 2 місяці тому

      А чи має значення те зо в мене чоловік військовий?

      Та чи має значення те що я не працюю та у зв’язку з війною знаходжусь закордоном. Коли я закривала кредит я знаходилась закордоном.

      • Богун Сергій Павлович

        Навряд. Проте можу проаналізувати податкове законодавство з цього питання.

    Елена Клієнт 2 місяці тому

    Буду дуже вдячна якщо підкажете що мені робити в цій ситуації.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України