Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 01 марта 2024, вопрос №103012

Переогляд інвалідів за новим законопроектом

Прокоментуйте, будь ласка, стосовно переогляду осіб з інвалідністю (які отримали такий статус після 24.02.2022) за новим законопроектом. Що мається на увазі під цим переоглядом? Куди треба йти на цей переогляд?

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ольга!

    В законопроекті мова (якщо не брати під увагу правки Веніславського) йде не про тих осіб, які пройшли МСЕК й отримали інвалідність, а про інвалідів, які пройшли ВЛК. Повторне ВЛК пропонується проходити за оновленим Розкладом хвороб. Про що саме йде мова в останньому випадку поки що не зовсім зрозуміло.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Ольга Клиент месяц назад

    А якщо таку особу з інвалідністю викликали по повістці і визнали непридатним з виключенням, як тоді?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Послухайте, який сенс гадати на кавовій гущі? От приймуть зміни до законодавства, тоді і поговоримо.

      Наразі, якщо інваліда визнають непридатним до служби, то його виключають з військового обліку. Сподіваюсь, що так буде і надалі.

    Ольга Клиент месяц назад

    Дякую за відповідь! Бо читаєш і взагалі незрозуміло як трактувати їхні закони, до чого Мсек до визначення непридатності? Цим займається Влк. Чи це стосується повторного Мсеку...так його і так треба проходити раз чи два на рік. А якщо Влк, то чи це стосується тих, хто ще взагалі його не проходив і має це зробити, щоб визначили придатність, чи ті інваліди яких визнали обмежено придатними. Бо якщо особа і отримала інвалідність, пройшла комісію і підтвердила це відповідними висновками і її виключили з обліку, то яким чином їй можна робити переогляд? Це тільки через суд. Інакше це буде по колу без кінця

    Ще раз дякую за відповідь!

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Ольга! Вдачі Вам! І все ж таки раджу дочекатись прийняття законопроекту, а вже потім робити висновки, бо інформації дуже багато у медійному просторі, але як все буде відбуватися поки що нікому не відомо.

      • Ольга Клиент месяц назад

        Дякую! Вам також бажаю вдачі!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України