Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 01 марта 2024, вопрос №103042

граничний вік мобілізації

добрВечора, я виключений з військовогОбліку за досягненням граничного віку ще 2008р солдат..з роботи відсилають в тцк - чи зможете допомогти??, бо в 56р з болячками

Ответы юристов (4)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Мобілізації підлягають особи до 60 років.

    Якщо Ви виключені з військового обліку Ви не маєте статусу військовозобов'язаного і не підлягаєте мобілізації.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    На жаль, але в даній ситуації виключення з обліку не допоможе. Граничний вік наразі становить 60 років. А тому якщор Ви не маєте відстрочки від мобілізації, теоретично можете бути мобілізовані. Щодо Ваших хвороб, потрібно аналізувати Ваші медичні документи.

    З повагою!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Єгоре!

    Гранічний вік станом на зараз становить 60 років, тому, незважаючи на те, що Ви були виключені у 2008 році, маєте ризик бути мобілізованим. На жаль, наразі такова практика. Тому, без підстави для відстрочки не радив би йти до ТЦК.

    Щодо Ваших хвороб, то для надання відповіді на це, потрібно знати Ваші діагнози.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня.

    ТАК, ЯКЩО ВИ НЕПРИДАТНИЙ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ З ВИКЛЮЧЕННЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, Є НЕВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИМ І НЕ ПІДЛЯГАЄТЕ ПРИЗОВУ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ ПІД ЧАС МОБІЛІЗАЦІЇ:

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 27, ст.385):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text

    "Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього... 6. Виключенню з військового обліку у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов'язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов'язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України, які:...4) досягли граничного віку перебування в запасі;...".

    КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, № 30, ст. 141):

    Конституція України | від 28.06.1996 № 254к/96-ВР (rada.gov.ua)

    "Стаття 58. Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи...".

    Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України