Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 02 марта 2024, вопрос №103053

Постанова ВЛК в зверненні до ЦВЛК

Після проходження ВЛК в районній поліклініці в мене була заповнена "Картка обстеження та медичного огляду" відповідно до додатку 13 наказу 402 "Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України". В цій картці також в п.12 міститься "Діагноз та постанова ВЛК" з зазначенням статей, діагнозів та підписи голови та членів ВЛК, плюс печатка.
Маючи незгоду з рішенням ВЛК я подав заяву в ЦВЛК на перегляд постанови ВЛК. До заяви була додана зазначена медична картка та інші медичні документи. Але приблизно через 3 тижні мені прийшла відповідь (поштою), що моя заява не прийнята, так як в ній "відсутня оскаржувана постанова ВЛК".
Відповідно до п.1.2 наказу 402 "Постанови ВЛК (ЛЛК) оформлюються свідоцтвом про хворобу, довідкою військово-лікарської комісії, протоколом засідання штатної військово-лікарської комісії".
Відповідно питання: чи достатньо (для подачі заяви в ЦВЛК) наявності в картці обстеження та медичного огляду п.12 "Діагноз та постанова ВЛК", яка фактично є постановою, чи потрібно щоб те ж саме було оформлено на окремому аркуші паперу з заголовком "Довідка військово-лікарської комісії" (додаток 4 до наказу 402)? Якщо так, то де цю довідку можна отримати - у тій же районній поліклініці у голови ВЛК?

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Для оскарження ВЛК потрібно обов'язково подати довідку ВЛК. Останню Вам повинні були видати при проходженні ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Andrey Клиент месяц назад

      Зрозуміло, дякую. Довідку по факту мені не надавали, значить буду питати щоб видали.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так. Вони повинні були Вам її видати. Ви проходили регіональну ВЛК?

        • Andrey Клиент месяц назад

          Це була районна (штатна) ВЛК в місті Вишневому (біля Києва), одразу після отримання повістки. Чому не надали не знаю.

          P.S. Взагалі, це не перша дивність з боку мед персоналу. Під час проходження стаціонарного обстеження в лікарні (за направленням ВЛК) одні з моїх старих мед. документів з іншої лікарні (в якій колись лікувався) взагалі були практично пошкоджені (майже нечитабельний вигляд - вкрай погана якість ксероксу), підозрюю було зроблено навмисно, бо за моїм запитом (вже після обстеження) ці документи мені надали в читабельному вигляді.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов’язаного до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період оформлюється довідкою ВЛК (додаток 4 до цього Положення) у двох примірниках, яка дійсна протягом одного року з дня медичного огляду. Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про тимчасову непридатність або непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку підлягає затвердженню штатною ВЛК. Копія довідки видається особі, яка пройшла медичний огляд.

    Мамай Ірина Євгеніївна

    ВІтаю,

    Ще додам, що часу для оскарження у вас місяць з моменту отримання цієї довідки ВЛК


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України