Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 02 березня 2024, питання №103066

Сколько литров пива можно провезти в Донецкую обл. для себя,чтобы на блокпосту не штрафонули?

Сколько литров пива можно провезти в Донецкую обл. для себя,чтобы на блокпосту не штрафонули?Подскажите пожалуйста!

Відповіді юристів (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції України в Донецькій області повідомило, що на поточний момент ввезення алкоголю в Донецьку область без мети його реалізації не заборонено.

    Одразу ж поліція уточнює, що рішення про вилучення алкоголю правоохоронці ухвалюють у кожному випадку окремо, оцінюючи всі докази. Поліцейським належить точно встановити, чи є наміри подальшої реалізації спиртних напоїв чи ні. Що на це може вплинути:

    1. Чи порушувала людина раніше аналогічні заборони.

    2. Кількість та асортимент алкоголю.

    3. Підтверджувальні документи на право власності.

    Правоохоронці уточнили, що чинне законодавство частково не пристосоване до його застосування під час воєнного стану. А саме в нормативно-правових актах відсутні положення, які б регулювали процедуру вилучення майна у зв’язку з тимчасовим обмеженням конституційних прав громадян. Також поліція вказує, що не врегульовано процедуру адміністративного або кримінального покарання за такі порушення.

    Поліція пояснює, що вилучення алкогольної продукції відбувається не в рамках адміністративного або кримінального провадження, а є лише тимчасовим обмеженням конституційних прав особи на час дії воєнного стану.

    Зазначається, що спиртні напої фактично не відчужуються. За словами поліції, алкоголь планується повернути власникам після закінчення дії воєнного стану та повернення дозволу на торгівлю алкоголем.

    Тому, якщо Ви ввозитимете пиво лише для власних потреб та матимете чек на нього - проблем не повинно бути.

    Законодавчо мнімальна кількість алкоголю не визначена, проте 5 - 10 літрів пива у Вас не повинні конфіскувати, проте все залежить від адекватності працівників поліції.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Василію!

    Жодним нормативно-правовим актом не встановлено дозволену кількість алкогольних напоїв, які можна провести у Донецьку область для особистого вживання та без мети продажу.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України