Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 05 марта 2024, вопрос №103188

Доброго дня,маю таку проблему,кілька років тому залізла в кредити,і не до кінця виплатила, цього року мене подали на суд,маю будинок,що мені робити,переоформити будинок і найняти адвоката,чи можна тільки переоформити будинок?

Доброго дня,маю таку проблему,кілька років тому залізла в кредити і не до кінця виплатила, цього року мене подали на суд, скажіть будь ласка, маю будинок,чи потрібно переоформити будинок та найняти адвоката чи можна тільки переоформити будинок і обійтися без адвоката?

Ответы юристов (4)

    Богданов Микита
    Богданов Микита месяц назад

    Юрист, г. Одесса, 10 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня. Якщо на вас подали до суду, то необхідно ознайомитись з матеріалами справи, готувати заперечення на позов та намагатись зменшити розмір заборгованості. Звертайтесь, допоможу

    Давидко Ігор Анатолійович

    Переоформлення будинку може нічого не дати, так як такий правочин з великою долею вірогідності може бути визнаний у суді недійсним, як фраудаторний, тобто вчинений на шкоду інтересам кредитора. Отже, Dам бажано найняти юриста або адвоката, є шанс зменшити суму стягнення законнним чином.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Будинок бажано переоформити інакше на нього можуть накласти арешт. Також Вам потрібен адвокат, який зможе допомогти зменшити суму боргу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Ходак Владислав Володимирович

    Загалом одне іншому не заважає. Можете переоформити будинок і судитись про борг.

    Але краще спочатку ознайомитись із матеріалами справи - переглянути перспективи (чи зможуть з Вас стягнути борг? та у якому розмірі?).

    Якщо не зможуть - необхідності переоформлення будинку немає.

    Якщо зможуть стягнути і сума допустима для Вас - оплачуєте.

    Якщо зможуть стягнути і сума недопустима для Вас - продаєте будинок.

    Краще цим питанням займатись комплексно - оцінивши всі обставини.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України