Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 07 марта 2024, вопрос №103325

Отримання довідки про місце проживання

Як отримати витяг про місце та термін проживання з домової книги,якщо власник будинку змінився і не надає можливості зробити даку довідку.
У 1999р. мене прописали до себе (часний сектор у місті) бабуся з дідусем.Відповідно було зроблено запис в домову книгу та поставлена печатка в паспорт.В 2000 р. я вийшла заміж,змінила прізвище і відповідно паспорт .Вже в новому паспорті було поставлено початку про місце проживання з моменту видачі вже нового паспорта (тобто з 2000 р.). Згодом я виписалася . Вже нещодавно будинок продали.Тобто змінився власник.А мені потрібна довідка що я проживала з 1999 року за даною адресою,як записано в домовій книзі,а не так як записали в паспорті.Бо тоді виходить що я рік ніде не була зареєстрована.А теперішні власники ніяк на контакт не йдуть,і довідку без домової книги ніхто не дає.Чи є якийсь вихід в отриманні довідки?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Можна спробувати звернутись до суду для встановлення факта, що має юридичне значення. Але для того Вам потрібно мати відмову у видачі такої довідки, також докази того, що нові власники будинку не надають Вам доступ до будинкової книги. Окрім цього, потрібно розуміти, чи має отримання даної довідки юридичне значення.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України