Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 16 марта 2024, вопрос №103727

Чи можна стягнути за пошкоджене майно

У мене дім на два ходи у сусідки загорілася проводка її дім згорів і мій на 60 % у мене нема страховки чи з плате мені сусідка гроші за пошкоджене майно

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ольга!

    Вам треба звертатись до суду із позовом про відшкодування матеріальної шкоди, понесеної Вами в результаті винних дій іншої особи.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович

    Питання неоднозначне. Якщо проводка заводилася через її квартиру. а критичне навантаження сталося у Вашій квартирі (відповідно загоряння могло бути і у неї, але через Вас), то вона подасть до суду. Звертайтеся до спеціалістів.

    Босак Назар Орестович

    Доброго Вам вечора. Вам краще подати до суду позов до Вашої сусідки. У Вас є непогані шанси виграти таке судове провадження.

    Босак Назар Орестович

    Перед поданням позову Вам потрібно спробувати досудове врегулювання спору. Тобто Ви маєте звернутись до сусідки з проханням відшкодування завдану нею шкоду, пригрозивши їй зверненням до суду. Сусідка, напевне, не погодиться. Після того Ви зможете подати до суду позовну заяву.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України