Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 20 марта 2024, вопрос №104003

Доброго дня, мені потрібно подати до суду на розрученя та проводу проживання дитини зі мною,

Так як моя дружина не бажае ліківатися, та стоїть на обліку в психіатра, та погано поводиться з дитиною...

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    З цього питання необхідно звернутися до суду. Також в заяві необхідно зазначити позовну вимогу щодо визначення місця проживання дитини з Вами.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович месяц назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Це складний процес, тому що передбачає варіант проведення психіатричної експертизи матері дитини. Позов про розлучення подається як завжди. Далі подається позов про визначення місця проживання дитини з Вами, є варіант позову - визнання особи недієздатною (проедення експертизи). Рекомендовано найняти спеціаліста, тому що йому працювати з цих питань з опікунскою радою потрібно було декілька років назад. Треба здоганяти з доказами, тільки потім подавати на суд, бо необхідний висновок опікунської ради з цього питання. Зверніть увагу на питання, які Ви не задали - якщо дружина стане інвалідом до року після розлучення - вона має право на утримання від Вас згідно закону, що є негативним сценарієм.

    Токмач Галина Николаевна

    Добрий день!

    Можу надати консультацію та скласти позовну заяву до суду.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України