Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 22 марта 2024, вопрос №104150

непригодность при псориазе

добрый день. парень 19лет, при прохождение ВЛК дали категорию временно непригоден на пол года по ст 59 ( псориаз). теперь мне нужно пройти повторное ВЛК. могут ли мне дать снова временную непригодность? и могут ли меня исключить с учета учитывая то,что болезнь не прошла? на теле присутствует более 3 бляшек. около года стою на учете у дерматолога и прохожу лечение которое не помогает

Ответы юристов (19)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ростиславе!

    Стаття 57 надає непридатність з виключенням з військового обліку за пунктом "а" - "дифузний нейродерміт (атопічний дерматит) з поширеною ліхеніфікацією шкірного покриву, пухирчатка звичайна, герпетиформний дерматит, поширений безперервно рецидивуючий бляшковий псоріаз, універсальний псоріаз (псоріатична еритродермія)".

    У Додатку 2 до вищезгаданної статті зазначено:

    "Поширені форми хвороб шкіри та підшкірної клітковини характеризуються висипаннями на значній поверхні шкірного покриву, з ураженням двох та більше анатомічних областей.

    Під обмеженими формами хвороб шкіри та підшкірної клітковини розуміють поодинокі осередки враження будь-якої локалізації, що займають невелику площу однієї з анатомічних областей (стопа, гомілка, кисть, голова тощо).

    Часто рецидивними формами хвороб шкіри та підшкірної клітковини вважаються такі форми, за яких загострення виникають два та більше разів на рік.

    віднесений до пункту «а» поширений безперервно рецидивуючий дифузний бляшковий псоріаз передбачає наявність на шкірі голови, тулуба, верхніх і нижніх кінцівок зливних вогнищ з різко вираженою інфільтрацією з утворенням тріщин, у тому числі на долонях і підошвах."

    Отже, якщо Ваша хвороба має відповідний перебіг, то можете разраховувати на виключення з обліку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Ростислав Клиент месяц назад

      могут ли дать снова временную непригодность

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Станом на зараз тимчасову непридатність надають максимум на 6 місяців з наступним перепроходженням ВЛК, на якому вже встановлюють придатність до проходження служби. Новий законопроект 10449 передбачає надання тимчасової непридатності вже на 6-12 місяців.

        А Ви військовозобов'язанний? Чому проходили ВЛК у 19 років?

    Ростислав Клиент месяц назад

    не военнообязанный. просто стал на учет в военкомат только в 18. они могут дать временную и потом не поставить печать дл выезда

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Ви маєте наміри виїхати за кордон з печаткою в приписному "тимчасово непридатний"?

    Ростислав Клиент месяц назад

    уже пытался, ни в какую не хотят ставить печать(( а уже временная закончилась нужно пройти снова ВЛК

    Ростислав Клиент месяц назад

    уже пытался, ни в какую не хотят ставить печать(( а уже временная закончилась нужно пройти снова ВЛК

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Тут є питання, оскільки виїзд тимчасово непридатних дозволено військовозобов'язанним, які мають довідку ВЛК про тимчасову непридатність із зазначенням дати наступного переогляду. Ви є призовником і на Вас не розповсюджується дія статті 23.

      Відповідно до останніх роз'яснень ДПСУ від 02.02.2023 року:

      Виїзд чоловіка, який тимчасово непридатний до військової служби.

      Дозволяється виїзд за межі України за умови наявності підтверджуючих документів:

      Згідно абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії).

    Ростислав Клиент месяц назад

    а как тогща выезжать призовникам непонятн

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Ви можете спробувати виїхати і на підставі тимчасової непридатності, але для того потрібна довідка ВЛК про тимчасову непридатність, яка затверджена штатною ВЛК. Проте, відповідні правила також стосуються проходження ВЛК щодо військовозобов'язаних. Я маю сумніви, що в Вас з цього щось вийде...

      • Ростислав Клиент месяц назад

        можно ли на законодательном уровне требовать эту отметку

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Про яку саме відмітку ми говоримо? Про відмітку в приписному?

    Ростислав Клиент месяц назад

    да. можно ли требовать ее для призовника

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      А довідка ВЛК в Вас є?

    Ростислав Клиент месяц назад

    нет. они не выдают ссылаясь на отсутствие призыва. все что есть это заключение врача , но не ком

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Кабінет Міністрів України постановою від 01.02.2023 № 92 вніс зміни до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом. Йдеться про особливості призову на строкову військову службу під час дії воєнного стану. Так, під час дії воєнного стану призов на строкову військову службу не проводиться.

      З моменту введення воєнного стану в районах (містах) утворюються призовні комісії у складі осіб, визначених частиною першою статті 16 Закону № 2232. На них покладається:

      - організація та проведення медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27-річного віку, взяття їх на військовий облік військовозобов'язаних або виключення з військового обліку;

      - направлення призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для проходження випробувань та складення вступних іспитів або прийняття рішення про відмову в такому направленні.

    Ростислав Клиент месяц назад

    тогда как они проводили комиссию со мной во время военного положения. сплошные загадки

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      От і я про це говорю. З якого боку не підійдешь...

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Псоріаз - це стаття 57 Розкладу хвороб. З приводу можливих висновків, треба аналізувати Ваші діагнози.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України