Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 23 марта 2024, вопрос №104287

Відсутність зубів. Можливість виїзду за кордон

Підкажіть будь ласка.
Хочу виїхати з України.
Для цього вирішую питання з військоматом.

Питання:
Чи можливо на підставі "відсутності зубів" отримати статус непридатності до служби. Такий статус якого достатньо для вільного виїзду з України.

Доповнення:
є Стаття 49. Наказ 402 про експертизу. І в ній мені не зрозуміло....
""" Придатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально"""

Чи може бути слідуюче..,:
Я зберу необхідні документи по стану зубів. А далі на ВЛК мені визначать статус обмежено придатного, який не дозволить виїхати з України.?
Чи можливо з допомогою адвоката відстояти своє право на отримання статусу непридатного, який дає змогу виїзду за кордон.

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Арсеній!

    Ви не можете бути визнані непридатним з виключенням з обліку за наявних підстав, стаття 49 цього не передбачає. У воєний час ВЛК визнає Вас придатним до проходження служби.

    20.4. За статтями (пунктами статей) Розкладу хвороб, що передбачають індивідуальну оцінку придатності або обмежену придатність до військової служби осіб, які пройшли медичний огляд за графами II, III, ВЛК приймає одну з таких постанов:

    "обмежено придатний до військової служби";

    "придатний до військової служби".

    У воєнний час за статтями (пунктами статей) Розкладу хвороб, що передбачають індивідуальну оцінку придатності або обмежену придатність до військової служби осіб, які пройшли медичний огляд за графами II, III, ВЛК приймає постанову "придатний до військової служби".

    Отже, відсутність зубів не надасть Вам права виїзду за кордон і жоден адвокат Вам в цьому не допоможе.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Арсеній Клиент месяц назад

      Дякую за відповідь. Підкажіть, до якої графи ( І ІІ ІІІ ) при проходжені медічного огляду я відношусь?Не проходив службу в арміі. з 2010-2013 мав відстрочку на підставі навчання у закладі. 2013-2018 мав відстрочку на підставі сімейних обставин.Далі досягнення 28річного віку і повістки не надходили. У військоматі сказали більше не приходить, але відмітки у приписному не поставили.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        До графи ІІ

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня!

    ЗА ПОВІДОМЛЕННЯМ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, ПЕРЕДБАЧЕНО ПРАВО НА ПЕРЕТИН КОРДОНУ ЗА ТАКИМИ ПІДСТАВАМИ:

    Перетинання державного кордону під час правового режиму воєнного стану. Питання-відповідь (dpsu.gov.ua)

    Всього доброго!
    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Відсутність зубів - це придатний, на жаль. Про який виїзд може йти мова??


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України