Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 25 марта 2024, вопрос №104345

навчання на військовій кафедрі

навчаюсь на 1 курсі денної форми навчання за програмою підготовки офіцерів запасу за контрактом з 15.09.2023. Хочу написати заяву про відстрочку. Чи маю я на це право? і якщо ні то чому (нормативно правові акти) щоб мати можливість подати до суду.

Ответы юристов (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    На сьогодні, будь яке навчання денної форми у ВНЗ надає право на відстрочку, тому Ви маєте право звернутись в ТЦК за її оформленням, подав відповідну заяву та документи при зарахування

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Маєте право на відстрочку.

    Стаття 23 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    надає вичерпний перелік категорій осіб, які можуть мати право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації:

    Зокрема в ній зазначено:

    «Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

    здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти;".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Як студент маєте право на відстрочку. Готовий надати Вам зразок такої заяви або підготувати все під ключ.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України