Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 25 марта 2024, вопрос №104373

Чи можу я спілкуватися з братами якщо мати вигнала з дому

Доброго дня,мені 17 років(через 3 місяці 18) працюю,нещодавно мати вигнала с дому та не дає спілкуватися з маленьким братом.Він дуже прив'язаний до мене,як це можна вирішити?Чи маю я якісь права на спілкування з братом?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Альона!

    Права та обов’язки, встановлені законом для братів та сестер, мають рідні (повнорідні, неповнорідні) брати та сестри.

    Брати та сестри, зокрема ті, які не проживають разом, мають право на спілкування.

    Мати, батько, баба, дід, інші особи, з якими проживають неповнолітні брати та сестри, зобов’язані сприяти їхньому спілкуванню.

    У випадку суперечок про усунення перешкод до спілкування з дитиною його близьких родичів (дідусів, бабусь, братів, сестер та інших родичів), орган опіки та піклування може зобов’язати батьків (одного з них) не перешкоджати цьому спілкуванню і надавати близьким родичам побачення у встановленому цим органом порядку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович

    Добрий вечір. В Кодексі України про адміністративні правопорушення (стаття 173-2) та Кримінальному кодексі України (стаття 126-1) є однойменні статті про адмінправопорушення та злочин домашнє (сімейне) насильство. Поліція працює якраз по таких питаннях. Ви можете дуже обережно звернутись до поліції з проханням захистити Ваше право на житло.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України