Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 26 марта 2024, вопрос №104415

Що потрібно, щоб оскаржити зменшення аліментів?

Батько дитини подав на зменшення аліментів. Він військовий, але не на фронті. Вже призначено судове засідання на 22.04.2024 в іншому місті. Підскажіть, будь ласка, мені потрібні якісь документи, щоб не прийняли рішення про зменшення? І чи можна з цим справитись, якщо не наймати адвоката, бо немає матеріальної можливості?

Ответы юристов (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Без аналізу позовної заяви про зменшення розміру аліментів надати дієві поради неможливо. Потрібно бачити підстави викладені в позові, щоб була можливість виробити позицію по справі

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валентина!

    Вам потрібно написати відзив на позовну заяву у якому зазначити причини по яким Ви не згодні зі зменшенням аліментів. Як також потрібно розуміти на що саме посилається батьком дитини в позові.

    Підставами для зміни розміру аліментів є наступні обставини:

    1. Зміна матеріального стану платника або одержувача аліментів (наприклад, перехід на іншу більш оплачувану роботу, або навпаки – звільнення з роботи, втрата стабільного джерела доходів).
    2. Зміна сімейного стану платника або одержувача аліментів (наприклад, одруження вдруге, народження у новому шлюбі дітей).
    3. Інші випадки передбачені Сімейним кодексом України.

    Ви можете з цим справитись, написавши та подавши відзив на позовну заяву до суду самостійно.

    З повагою, адвокат, Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України