Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 01 апреля 2024, вопрос №104677

Нету прописки и не служил в армии

Доброго времени суток мне 26 в сентябре будет 27 скажите пожалуйста я в армии не служил и в паспорте у меня нету прописки я нигде не прописан
подскажите пожалуйста как выйти из такой ситуации поздно спохватился
и что в таких случаях говорить ткц если остановят
за ранее спасибо

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Іване!

    Відсутність реєстрації місця проживання не завжди говорить про відсутність обліку в ТЦК. Тому варто кокретизувати питання.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Вийти із ситуації - стати на облік в ТЦК та зареєструвати Ваше місце проживання. Але вже у вересні або у травні-чернві Ви можете бути мобілізовані.

    З повагою!

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Представники ТЦК можуть вручити повістку на уточнення даних. За порушення правил військового обліку передбачений штраф 850-1700 грн.

    До 27 років Вас не можуть мобілізувати, але якщо приймуть законопроєкт 10449 - Вас можуть призвати на військову службу у 26 років.

    Щоб Вас не мобілізували Ви повинні мати право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації з підстав, визначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

    Без відвідування ТЦК Ви не зареєструєте своє місце проживання.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України