Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 01 апреля 2024, вопрос №104703

Як легалізувати авто, які були ввезені для ЗСУ по листу від ВЧ, але які не взяли на облік

Вітаю. У вересні і грудні 2022 року було ввезено 2 автомобіля для ЗСУ. Ввозили по листу від військової частини, та на кордоні заповнювалась митна декларація. Проте ці авто не були взяті на облік військовою частино, а одна з них уже не на ходу(саме авто фізично є, просто посічене все осколками). Зараз хлопцю, який їх ввозив під час перетину кордону митники погрожують не впускати його на інших траспортних засобах, бо він ввіз уже 2, які висять в повітрі.
Що можна зробити з тими авто, щоб зняти їх з людини яка ввозила? ВЧ на баланс брати не хоче навіть ціле авто, бо немає місця. Може є варіанти, щоб оформити на якийсь фонд, і фонд знищене авто списав, а ціле передав напряму військовослужбовцю?

Ответы юристов (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич месяц назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Доброго дня, Юрію!

    Ви БФ, ГО? Чи ставили Ви авто на тимчасовий облік після ввезення?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Юрій Клиент месяц назад

    Не БФ і не ГО. Завозила авто фізична особа, по листу від ВЧ. Крім заповнення декларації на митниці, що ці авто їдуть на ВЧ більше нічого не робилось.

    Дякую за відповідь!

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич месяц назад

      Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

      Ввезені авто в декларації були зазначені, як гуманітарна допомога? Хто був зазначений отримувачем допомоги? ВЧ?

      • Юрій Клиент месяц назад

        Так. Гуманітарна допомога, отримувач ВЧ

        • Айвазян Юрий Климентьевич
          Айвазян Юрий Климентьевич месяц назад

          Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

          Коли передавали авто ВЧ був акт прийома передачі?

          • Юрій Клиент месяц назад

            Ні, ВЧ так і не надала нам акти прийому передачі, посилаючись на те, що не було місця куди їх ставити. Зараз одне з авто вже не на ходу(проте доступ до нього фізичний ще є, воно стоїть посічене уламками і служить донором), друге ще їздить.

            • Айвазян Юрий Климентьевич
              Айвазян Юрий Климентьевич месяц назад

              Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

              Ситуація складна. На жаль, сьогодня, згідно існуючого порядку, для того щоби військовий отримав авто у вигляді гуманітарної допомоги донор повинен передати авто отримувачу, яким може виступати БФ або ГО. Отримувач повинен поставити авто на тимчасовий облік і лише потім передати його по акту прийому передачі військовому, як набувачу. У випадку, якщо отримувачем була ВЧ, вона зобов'язана поставити авто на баланс, оскільки вона внесена в митну декларацію. Відмовитись від гум.допомоги було б можливо лише до того, як ВЧ почала користуватися цими авто.

              В такому випадку треба розмовляти з митною службою і просити внести зміни в митну декларацію, аби отримувачем був військовослужбовець.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України