Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 02 апреля 2024, вопрос №104741 250₴

Свідоцтво про розірвання шлюбу

Моя дружина і я нещодавно подали заяву на розірвання шлюбу. Однак, протягом останнього місяця вона виїхала за кордон і не має наміру повертатися в найближчому майбутньому. Я хотів би знати, чи маю я можливість отримати свідоцтво про розірвання шлюбу без її присутності, якщо у мене є довіреність, видана мною дружиною. Чи достатньо такої довіреності для здійснення даної процедури, і якщо так, то які конкретно кроки мені потрібно здійснити для отримання документа?

Ответы юристов (4)

    Мамай Ірина Євгеніївна

    ВІтаю.

    Зараз не "свідоцтво про розірвання шлюбу", а витяг з реєстру про розірвання шлюбу. Взагалі без проблем можете отримати такий документ в РАГСі або ЦНАПі.

    Богун Сергій Павлович
    10%

    Доброго дня.

    Для того, щоб розлучитись без присутності дружини через РАЦС, знадобиться надати співробітникам органу її заяву разом із нотаріально засвідченою згодою на розірвання шлюбу. Або ж інтереси дружини, яка не може бути присутня, представлятиме довірена особа.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, так ви маєте на це право. А також ви можете отримати дублікат свідоцтва через дію.

    https://diia.gov.ua/services/povtorna-vidacha-svid...

    Айвазян Юрий Климентьевич
    90%

    Доброго дня, Олексію!

    Якщо один з подружжя через поважну причину не може з'явитися для державної реєстрації розірвання шлюбу, він може під час подачі заяви про реєстрацію розірвання шлюбу або впродовж місяця письмово повідомити орган державної реєстрації актів цивільного стану про згоду реєстрації розірвання шлюбу за його відсутності та зазначити місцезнаходження органу державної реєстрації актів цивільного стану, до якого слід надіслати свідоцтво про розірвання шлюбу. У разі надсилання письмового повідомлення підпис на ньому того з подружжя, який не може з'явитися, повинен бути нотаріально засвідчений.

    Також один з подружжя за дорученням іншого може без проблем отримати витяг з реєстру про розірвання шлюбу.

    Нотаріально засвідчене доручення Ваша дружина може оформити в українському консульстві країни перебування або в місцевого нотаріуса. В останньому випадку довіренність треба буде перекласти на українську мову і завірити в українського нотаріуса. Це можна зробити в будь якому бюро перекладів в Україні.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України