Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 12 апреля 2024, вопрос №105447

Підкажіть, будь-ласка, чи можу я відмовитись від повістки, яку мені намагаються вручити в м. Києві, якщо я прописаний та перебуваю на військовому обліку в одному з районів Київської області? Дякую.

Підкажіть, будь-ласка, чи можу я відмовитись від повістки, яку мені намагаються вручити в м. Києві, якщо я прописаний та перебуваю на військовому обліку в одному з районів Київської області? Дякую.

Ответы юристов (8)

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день! Ви можете сміливо відмовитись від будь-якої повістки, яку намагаються вручити в будь-якому місті, якщо така повістка виписана при вас, тобто виписана не керівником ТЦК, та в якій відсутня дата та номер Розпорядження про вручення особисто Вам повістки.

    • Олексій Клиент 17 дней назад

      Дякую, а чи можна пояснювати відмову різними регіонами, наприклад прописаний у Василькові а намагаються вручити у Києві?

      • Прокопець Олександр Васильович

        Ні, на даний момент мають право вручати по всій території України. Але знову ж таки, ключове, це вручати! Не виписувати!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олексію!

    Це не є підставою для відмови від вручення повістки. Повістку мають право вручити й не за місцем реєстрації.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Олексій Клиент 17 дней назад

      тобто, якщо повістка виписана тцк печерського р-ну, а на обліку я у васильківському р-ні, я маю з"явитися до печерського тцк чи можу і до васильківського? протягом якого часу я маю це зробити?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Ви маєте з'явитись до того ТЦК, який зазначений у повістці, й на ту дату та час, які також зазначені в останній.

    Олексій Клиент 17 дней назад

    зрозуміло, дякую

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Олексію! Вдачі Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України